Eurocopa 2016 de França

Entre el 10 de juny i el 9 de juliol es disputarà la fase final de la 15a edició de la Copa d'Europa de seleccions nacionals, més coneguda com a Eurocopa. Les seus seran deu estadis situats a diferents indrets de França. 

El combinat amfitrió i 23 equips més, que s'han classificat en partits disputats durant 2 anys, lluitaran per ser la millor selecció d'Europa.

Mira la pàgina web oficial de la competició per tenir tots els detalls sobre participants, resultats, horaris, classificacions i el nou sistema de competició. 

Al llarg dels quasi 60 anys d'existència del campionat, ja s'han celebrat 14 edicions però el format ha evolucionat moltíssim. És increïble poder comprovar com amb aquest recent augment fins a 24 participants es veuen multiplicats per 6 els 4 equips que s'eliminaven en una setmana fins a coronar un campió. Això es va fer així fins l'any 1976.

La selecció nacional espanyola va aconseguir el seu primer gran títol a l'edició de l'any 1964, ho varem recordar amb motiu del seu 50è aniversari.

Entre 1980 i 1992 es va començar la competició amb dos grups de 4 equips de manera que els dos millors de cada grup jugaven semifinals i final. La selecció espanyola es va classificar per totes les edicions d'aquest format menys la de 1992 on Dinamarca, repescada quan estava de vacances pels problemes polítics de Iugoslàvia, va ser la sorprenent guanyadora. El millor paper es va fer l'any 1984 també a França on es va caure a la final davant dels organitzadors.

Amb 16 participants (entre 1996 i 2012) és molt difícil que les anomenades potències es perdin cap fase final. Les dues últimes edicions, Espanya les ha aprofitat molt bé convertint-se en una campiona inqüestionable i únic equip que ha guanyat 3 grans campionats en 4 anys. Iguala a Alemanya al palmarés de la competició amb 3 victòries per cadascuna. França amb dues té una gran oportunitat d'agafar-les al capdavant. Pots aprofundir a l'història de l'Eurocopa al següent enllaç.

  Més cerques al catàleg Aladí:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Als últims 20 anys s'han disputat 5 edicions amb resultats en alguns casos sorprenents. Alemanya aconseguia posar-se al capdavant del palmarés amb una selecció treballadora i completa. Amb l'inici del nou segle, França va continuar la seva hegemonia iniciada 2 anys abans al mundial disputat al seu país. 4 anys després Portugal com a organitzadora perdia la seva gran oportunitat davant la sorprenent i ultradefensiva Grècia que va deixar a un llavors jove Cristiano ronaldo (titular amb 17 anys) més a prop del que ha estat fins ara amb la seva selecció d'aconseguir un gran títol. Aquestes dues seleccions havien deixat fora a Espanya que quatre anys després iniciava el seu cicle triomfal, amb una selecció molt present: Itàlia va caure per penals als quarts de 2008 (una victòria amb gran valor psicològic) i va ser derrotada a la final de 2012.

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Es dona un fet molt curiós, Europa i Amèrica els territoris més potents futbolísticament disputen les seves màximes competicions a nivell de seleccions a la vegada. A l'altra banda de l'Atlàntic el continent americà està jugant la Copa Amèrica, que finalitzarà el dia 27 de juny i que s'està disputant arreu del territori dels Estats Units: Santa Clara, Orlando, Houston, Seattle, Pasadena, Chicago, Phoenix, East Rutherford, Foxborough i Filadèlfia. Mai abans dues competicions futbolístiques d'aquest calibre havien coincidit. El cas s'ha donat perquè precisament la Copa Amèrica, celebrada l'any passat i que va donar a Xile com a flamant guanyadora, enguany celebra el seu centenari.

  A les biblioteques trobaràs:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 10-07-2018 Última actualització 10-07-2018