Daniel Clowes


Daniel Clowes (Chicago, 1961) és un cèlebre i de culte novel·lista gràfic nord-americà. Estudià art al Pratt Institute de Brooklyn. Al 1985 publicà la seva primera sèrie de comic-books: Lloyd Lllewellyn. Des de 1989 ha treballat regularment a Eightball (Bola ocho), revista de confecció pròpia on gaudeix d'absoluta llibertat creativa. La sèrie consta de 23 números fins al 2004 i, gràcies a aquesta, l'artista és va guanyar a un gran nombre de seguidors i diversos premis de la indústria incloent diversos Eisner, Harvey, i els premis Ignatz.

En aquestes pàgines ha dibuixat historietes curtes, com les recopilades a Caricatura, i altres de format llarg, com David Boring, Como un guante de seda forjado en hierro o Ghost World, la versió cinematogràfica de la qual (que ell mateix va adaptar) li va fer aconseguir l'èxit internacional més enllà del món del còmic. 

En definitiva és un guionista i dibuixant de còmics nord-americà, vinculat als moviments alternatius del còmic dels Estats Units. Ha realitzat il·lustracions per a un gran nombre de revistes The New Yorker, Details, Esquire o Village Art, i cartells de cinema o dibuixos animats.
 


Tornar als nominats de l'any 2014  ►

 
Bibliografia destacada


 


"Rayo mortal"

OBRA NOMINADA 2014


 


Enllaços externs de l'autor: