Una de tapes

Quan pensem en tapes, pinxos o aperitius ens venen al cap paraules com festa, trobada, amics, família, compartir, riure, gaudir, … I ho fem amb un somriure a la cara i molta salivera!! De tapes hi ha tantes i tan variades com plats té la nostra gastronomia, hi ha les de tota la vida o les d'autor i fins i tot, les que hem adoptat d'altres països.
De les tapes tradicionals ens arriba la flaire i el gust de les patates braves, les croquetes, la truita de patates, el pop a la gallega, les gambes a l'allet, els "callos", les olives i els seitons en vinagre, els calamars a la romana o l'amanida russa, entre d'altres.
Per altra banda, les més típiques del nostre país com la brandada de bacallà, les mandonguilles amb sípia, les torrades d'escalivada i anxoves, els bunyols de bacallà, les cloïsses a la marinera, els calamarsons a la planxa o el capipota.
I acabem amb una curiositat, us heu preguntat mai d'on ve l'etimologia de la paraula tapa? Hem de viatjar a temps d'Alfons X el Savi qui, a causa d'uns trastorns intestinals, va rebre el consell dels metges reials d'acabar amb els enormes tiberis propis de la noblesa de l'època. Aviat aquesta moda passà al poble i no hi havia cap taverna ni hostal que no servís una peça d'aliment de franc amb la gerra de vi i que es posava sobre les vores del got per "tapar" el contingut.
Per cert, el 16 de juny se celebra el Dia Mundial de la Tapa!

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 15-06-2023 Última actualització 15-06-2023