Espais naturals

Poesia als parcs

Poesia als parcs 2022  

Quinze recitals poètics, amb vint-i-quatre poetes i onze músics en diversos espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals i en altres parcs de Catalunya i Sardenya, del 21 de maig al 22 d'octubre de 2022. Busca el teu!

El cicle Poesia als parcs és una iniciativa impulsada per la Diputació de Barcelona que s'emmarca dins el programa cultural Viu el parc de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Enguany ja és el dissetè any de poesia i música als espais naturals protegits, amb actes que afavoreixen la difusió de l'obra dels poetes vinculats a les poblacions i als paisatges d'aquests entorns i el descobriment de noves veus.

Aquest any, el cicle s'adhereix a la celebració de la commemoració de l'Any Gabriel Ferrater amb la programació d'un recital ferraterià amb Jaume Coll Mariné i Xènia Dyakonova al Parc Natural de la Serra de Montsant, en col·laboració amb el Centre Quim Soler, la literatura i el vi.

Uns versos d'aquest poeta encapçalen el programa d'aquesta edició:

Els ocells de la llum se’n van a joc i ens deixen a les branques un subtil tremolor de petites veritats.
Gabriel Ferrater «Diumenge»

 

També s'estrena una col·laboració entre el cicle i el segell de música independent The Indian Runners, de manera que molts dels músics que dialogaran amb els poetes als recitals són integrants dels grups d'aquest segell, com Vladivostok (Maria Callís Cabrera i Irene Fontdevila), que actuaran al Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Un any més, juntament amb poetes consagrats com Miquel Desclot o David Castillo, Poesia als parcs aposta per donar veu a joves poetes com Xavier Mas Craviotto i Max Codinach, tots dos guanyadors del Premi Art Jove de poesia Salvador Iborra, que oferiran un recital al Parc de la Serralada Litoral amb l'acompanyament musical del saxofonista Lluc Valverde.

Com a singularitat d'aquesta edició, el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny acollirà la proposta conjunta del naturalista Martí Boada i el multiinstrumentalista Mau Boada, en què pare i fill faran del seu vincle familiar un tàndem artístic en un recital poeticomusical del llibre Poesia Forestal, que busca explicar amb llenguatge poètic les sensacions que el bosc provoca i acull.

Així mateix, Eva Baltasar omplirà amb els seus poemes el castell de Penyafort al Parc del Foix i posarà punt i final al cicle d'enguany.

Recorda:

  • L'assistència a tots els actes és gratuïta amb inscripció prèvia.
  • Pots consultar-ne l'agenda i descarregar-te'n el programa (pdf).
  • Els recitals de Poesia als parcs s’enregistraran i es podran veure a youtube, on també podràs tornar a gaudir dels espectacles d'edicions anteriors.

 

  A les biblioteques trobaràs:

Da nuces pueris / poemes de Gabriel Ferrater
Renills de cavall negre / Xavier Mas Craviotto
Els Angles del vent / Max Codinach Sendra
Poesia forestal / Martí Boada
Animals d'hivern / Eva Baltasar
Plouen poemes! / Vanesa Amat, M. Carme Bernal
INFANTIL

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 19-05-2022 Última actualització 02-06-2022