Cant coral

"Qui canta els seus mals espanta"

Cantar és una de les activitats més antigues de l’ésser humà, en totes les cultures trobem que es canta com a mitjà de comunicació.

El cant coral presenta una sèrie de beneficis com:

Ajuda a adquirir millor consciència corporal, del nostre cos i de la nostra veu. Permet obtenir un bon control respiratori i postural i  beneficia la salut. Millora la capacitat auditiva i artística. Per últim, cantar en grup facilita la socialització, el treball en equip i la cohesió social.

A Catalunya el cant coral s’inicia amb els cors de Clavé a mitjans del segle XIX. El 1891 es crea l’Orfeó Català.

El cant és un fet natural del nostre cos, aprenem a fer sons, alguns es converteixen en paraules i altres en sons. Quan som petits cantem amb la família, a l’escola, quan ens anem fent grans és una activitat que pot arribar a desaparèixer, a vegades fa vergonya, no ho faig prou bé....és una llàstima no poder conèixer els beneficis que  podem obtenir si cantem.

Nosaltres mateixos tenim el nostre instrument, tenim la veu parlada i la veu cantada. Quan descobrim que compartint la nostra veu amb altres creem un so nou pot ser extraordinari.

Cantar ens aporta molts beneficis: estar contents, concentració en la feina que estem fent, aprenentatge, disciplina...

Actualment hi ha escoles de primària que tenen la música com a eix  central de tot l’ensenyament, ja que a través de la música podem treballar moltes àrees del coneixement.

A cada poble trobem alguna agrupació de cant coral, sigui infantil, juvenil, adulta o de Gent gran. Hi ha cors amateurs i altres professionals, tots fem música.

  A les biblioteques trobaràs:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 08-11-2018 Última actualització 13-06-2022