Els Jocs Olímpics d'hivern de l'any 2014

Sotxi gaudeix d'un dels hivern més suaus de tot Rússia. És una sort: centenars d'atletes d'arreu del món es van deixar  la pell ens els XXII Jocs Olímpics d'Hivern que es van celebrar a l'hivern de l'any 2014 a la ciutat on el Mar Negre esdevé protagonista del paisatge, juntament amb les muntanyes de la regió del Caucas.

Entre el 7 i el 23 de febrer de 2014 les marques personals i els rècords mundials van ser notícia, així com altres anècdotes i esdeveniments lligats a les cerimònies d'obertura i clausura dels Jocs, la vida a la ciutat esportiva, entrevistes amb els atletes... tots els aficionats a l'esport varem estar atents a les diferents delegacions i al papers dels atletes més propers. Però els Jocs Olímpics d'Hivern no són només marques i més marques: hi ha una història que no estaria de més conèixer. La del fons blanc, la dels cercles de colors... Al subapartat d'avui fa, podeu veure quina és la història de la bandera olímpica.

El programa l'integren quinze modalitats blanques, representades per set esports d'hivern, destacant com a gran novetat la presència del freestyle d'esquí. Els esports que s'han vist són: biatló, bobsleigh&skeleton, cúrling, hoquei gel, luge, skating (patinatge artístic, short track i speed skating), i esquí en les seves diferents modalitats (esquí alpí, de fons, combinada nòrdica, salts d'esquí, freestyle i snowboard).

El focus d'atenció de Sotxi va ser el Coastel Cluster, el més proper al mar on s'han fet els esports de gel, i el Mountain Cluster, a menys de 50 quilòmetres d'aquest, on hi havia la resta d'instal·lacions.

Amb 33 medalles en total (13 ors, 11 plates i 9 bronzes), Rússia ha ocupat el primer lloc en el medaller final de la cita olímpica a Sotxi 2014. Per darrera dels amfitrions, l'equip de Noruega ha acabat amb 11 ors, 5 plates i 10 bronzes (26 en total) i en tercer lloc ha quedat Canadà amb un total de 25 medalles.

Espanya no va aconseguir cap medalla en aquests jocs olímpics, totes les esperances estaven posades amb el patinador Javier Fernández però va quedar quart en el programa curt.

Vuit esportistes catalans van participar  als Jocs Olímpics de Sotxi: la fondista Laura Orgué, Ferran Terra, Àlex Puente i Pol Carreras en esquí alpí; els surfistes Queralt Castellet i Rubén Vergés; el patinador Adrià Díaz i el pilot d'skeleton Ander Mirambell.

    

La catalana Laura Orgué s'ha convertit en la millor esquiadora de fons espanyola en uns Jocs Olímpics, després d'acabar en el top 10 del món a la prova dels 30 Km amb sortida de grup.

Els esquiadors han tingut discretes actuacions amb la desqualificació de Pol Carreras, el 32è lloc d'Àlex Puente i la regularitat de Ferran Terra inscrit en cinc proves diferents , que ha acabat entre els llocs 26è i 35è.

Ander Mirandell ha obtingut la 26a posició en Skeleton, representa la penúltima posició.

Adrià Díaz amb la seva parella Sara Hurtado ha entrat a la final de dansa sobre gel i ha quedat en 13a posició, un gran resultat.

A surf de neu Queralt Castellet ha lluitat per les posicions de medalla després d'una qualificació excelent, però dues petites ensopegades l'han relegada a la setena posició.

A continuació pots veure el trailer oficial que es va preparar per presentar aquesta cita:

  A les biblioteques trobaràs:

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 17-07-2017 Última actualització 03-02-2022