La Verema

A Catalunya les festes de la verema  s'inicien des de finals d'agost fins a mitjans d'octubre. Les veremes es fan tant a l'interior dels masos, com a l'exterior així tothom hi pot participar. Hi ha pobles on la verema s'ha convertit en una atracció turística ja que es celebrem les festes de la verema, del most de la vinya o del  vi, un exemple el trobem a Raïmat i a Alella. Quan es celebrem aquestes festes mai hi falta  l'exposició i el tast de vins i caves de la pròpia denominació d'origen. En alguna població també es poden veure  els balls tradicionals propis, com el ball de la verema de Cubelles o els cercolets, que entrecreuen els cércols de les bótes, enramats i guarnits amb flors. En alguns indrets també s'escullen  el rei i la reina de la verema, en d'altres la pubilla i l'hereu. La música també hi és present en la verema, hi ha cançons que es cantaven només en aquesta època de l'any.

 

A les biblioteques trobaràs:

 

"Manual de viticultura: guia técnica de viticultura"
Alain Reynier

Tractat bàsic de viticultura escrit per un dels millors especialistes sobre la matèria, professor de la Facultat d'Enologia de Bordeus.

 

"El vi neix a la vinya: una visió pràctica i integral del món del vi"
Màrius Fuertes i Mateu

Introducció al món del vi: que és el vi, el tast, el celler, el vi en relació a la salut, a la gastronomia, el futur, etc.

 

"La cultura del vi"
Eduard Puig i Vayreda

La cultura del vi és el conjunt de mites, tradicions, obres d'art i formes de vida que s'han acumulat al llarg dels segles.

 

"Diccionari del vi: amb licors i altres begudes"
Xavier Rull

Diccionari amb més 1.900 entrades. Amb traducció al castellà, el francès i l'anglès.

"Cupatges: revista catalana de la cultura del vi"

Revista especialitzada en viticultura.  El seu objectiu és donar a conèixer el vi que es fa a Catalunya.

 

 

 

 

 

 

 

Més sobre la Verema a les biblioteques

 

 Selecció de webs:

 També et pot interessar:

 

 
Data d'actualització:   10/09/2015