Sardanova

La Sardanova és una fusió entre la música de la sardana i la sonoritat del rock, el pop i el funk. Això s’aconsegueix amb la formació instrumental de cobla, més els teclats, el baix i la bateria. El resultat ha estat obtenir nous camps sonors dins  la  música popular.

La Sardanova, combina la sardana tradicional  amb la creació a partir dels punts lliures.

El febrer del 1993 es va presentar per primera vegada la Sardanova a la Pista Castell de Manresa i en el Primer Congrés Sardanista de Calella. Va tenir un gran ressò arreu de Catalunya, també va generar polèmica pel seu aire renovador. Va tenir bona acollida entre les colles sardanistes i els músics de cobla.

El 1995 es va fer un concurs musical de composició de sardanoves on s’hi van presentar 12  compositors.

El creador de la Sardanova  és en Santi Arisa, músic, baterista, compositor, actor. Va fundar diversos grups: La Tribu, Lakatans, Pegassus. Durant molts anys ha estat considerat el millor baterista de l’Estat espanyol. Pioner en moltes iniciatives de difusió de la cultura catalana. Ha editat més de 50 discs. Dins de la Sardanova Santi  Arisa ha treballat molt amb la cobla Els Montgrins.

En els darrers anys hi ha una revifalla dins del món de la sardana, especialment pel que fa als punts lliures, amb un campionat que cada any reuneix més de 20 colles, tenint molt bona acollida entre els joves.

La Sardanova és una proposta que sap sumar diverses disciplines musicals de la cultura popular i al mateix temps és oberta i integradora perquè promou la participació del públic.

Sardanova Granollers  17   de gener del 2021, Cobla Contemporània, Colla Creixent de Canet de Mar

Crèdits de la primera fotografia : Sardanova 2007, Teatre Kursaal Manresa, Colla Dintre del bosc. Autor de la imatge: Ramon Josa.

 

Més informacions audiovisuals:

 
 

 
 
 
 
Des de el Prestatge Virtual de Cultura Popular volem fer un agraïment molt especial a Santi Arisa que ens ha facilitat informació primordial pel redactat d'aquest monogràfic.  

  A les biblioteques trobaràs:

Aires sardanova / Santi Arisa
Sardanova / Santi Arisa

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 09-03-2021 Última actualització 11-03-2021