2021 Any Europeu del Ferrocarril

Aquest any 2021 és l’any europeu del ferrocarril, una iniciativa de la Comissió Europea amb l’objectiu de destacar els beneficis d’aquest mitjà de transport sostenible, innovador i segur. Es vol posar el ferrocarril al centre de la mobilitat, que juga un paper clau per al desenvolupament d’un transport i turisme sostenibles. Des del Prestatge de Turisme no es volia deixar passar aquesta oportunitat per tal de proposar cinc rutes amb tren, una per continent, que de ben segur us faran venir ganes de preparar les maletes i ‘viatgers al tren!!’

Inici: Dar Es-salam (Tanzània)
Final: Kapiri Mposhi (Zàmbia)
Distància: 1.860 km
Durada: 46h

Ruta que permet veure des de la finestra del tren la reserva de caça de Selous o el paisatge de la vall del Rift. Un viatge per gaudir del paisatge i la fauna, però també de la vida quotidiana, l’anar i venir de la gent a les estacions i la posta de sol.

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Inici: Bangkok (Tailandia)
Final: Singapur (Malasia)
Distància: 2.160 km
Durada: 3 dies

Aquest viatge amb tren permet veure des d’una altra perspectiva els atractius del sud-est asiàtic. Aquest és un tren de luxe, amb una decoració rica i una cuina de qualitat, des d’on observar paisatges tropicals i gaudir d’experiències culturals a través de les diferents excursions que es fan a les diverses parades: visitar el pont sobre el riu Kwai, passejar amb bicicleta entre arrossars...

  A les biblioteques trobaràs:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Inici: Puno (Perú)
Final: Cuzco (Perú)
Distància: 388 km
Durada: 10 h.

Aquest tren creua l’Altiplà des de la vora del llac Titicaca fins al cor de la capital dels inques. Això significa cims nevats i les valls dels Andes, mentre s’observen ramats de llames i els seus pintorescos pastors, i es creuen pobles remots.

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Inici: Coira (Suïssa)
Final: Tirà (Itàlia)
Distància: 156 km
Durada: 4h 30m

El Comitè de la Unesco va inscriure al 2008, els 122km d’aquesta línia, entre Thusis i Tirà i que recorren els paisatges d’Albula i Benina, a la llista de Patrimoni de la Humanitat, gràcies als 144 ponts i 46 túnels, així com el paisatge, que componen el recorregut. Ponts tant espectaculars com el viaducte de Landwasser i paisatges alpins amb muntanyes i glaceres, cascades i llacs, boscos i prats típicament alpins.

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Inici: Adelaida (Austràlia)
Final: Darwin (Austràlia)
Distància: 2.979 km
Durada: 54h

Aquest tren creua en vertical l’interior d’Austràlia. Des de la finestreta es poden admirar els espectaculars paisatges des de la zona fèrtil d’Adelaida, passant pel desèrtic centre del país amb el terra vermellós i ataronjat fent una parada a l’Alice Springs Desert Park, per acabar a la zona humida del nord, a Darwin i el mar de Timor.

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 06-10-2021 Última actualització 10-06-2022