Còmics

FICOMIC

Ficomic és l'empresa catalana encarregada d'organitzar dues de les convencions de còmics més importants de tot l'Estat: el Saló Internacional de Còmic de Barcelona i el Saló del Manga. El primer és la cita obligada de tots els fans del còmic gràcies a una important presència d'autors, editorials, botigues i altres empreses relacionades amb el món del còmic però també del cinema o la indústria dels videojocs. També s'ha de destacar el lliurament dels prestigiosos premis que es porta a terme cada edició. Per la seva banda el Saló del Manga, amb els seus concursos de cosplay (disfresses) o karaoke i les seves activitats de difusió de la cultura japonesa ha aconseguit desenvolupar un aspecte lúdic que entusiasma a bona part dels otakus (fans) catalans que el consideren el seu punt de trobada per excel·lència.

Torna al prestatge ►


 

Nominats al 32è Saló Internacional del Còmic de Barcelona - 2014 -

El 32è Saló Internacional del Còmic de Barcelona es celebra enguany del 15 al 18 de maig als palaus 1 i 2 de Fira Barcelona Montjuïc. El certamen organitzat per FICOMIC comptarà amb la participació de destacats autors de còmic nacionals i estrangers, a més de nombroses activitats culturals i lúdiques com exposicions, conferències, tallers o signatures d'autors. També serà el marc de trobades professionals d'autors amb editors estrangers i nacionals.

 

Un dels eixos temàtics del Saló és la presència del gènere bèl·lic en la historieta. "Còmics en guerra" és el títol d'una gran exposició concebuda com una instal·lació que aportarà una visió antològica de les vinyetes bèl·liques, dividida cronològicament en diversos períodes de la història, la qual comptarà amb originals de còmics i il·lustracions d'autors de diferents nacionalitats.

Destaquen també les mostres dedicades als 75 anys de Batman, el popular protector de Gotham City i a Lobezno, personatge creat per Len Wein i Herb Trimpe el qual celebra el seu 40è aniversari. També destaquen les exposicions dedicades a Popeye, el còmic autobiogràfic i l'humor gràfic. Així com les dedicades als guanyadors dels premis de la passada edició, com la del Gran Premi del Saló del Còmic 2013, que va ser per Purita Campos, i la de Miguelanxo Prado, que va guanyar el premi a la Millor obra del darrer Saló per Ardalén. Oriol Hernández, premi a l'Autor Revelació, i el fanzine Adobo, premi al Millor Fanzine , també tindran sendes exposicions.

Entre els autors convidats destaquen Joe Sacco que acudirà al Saló per presentar La Gran Guerra, la seva darrera obra ambientada a la Primera Guerra Mundial. Els britànics Andrew Wildman, popular pel seu treball en els còmics de la sèrie Transformers i Mike Carey, guionista de Lucifer, Hellblazer i The Unwritten i l'argentí Eduardo Risso, dibuixant de 100 Balas, i els reconeguts guionistes nord-americans Brian Azzarello i Paul Jenkins. També assistiran autores franceses com Audrey Spiry, Chloé Cruchaudet; italians com Manuele Fior i Pasquale Del Vecchio o el serbi RM Guéra, entre d'altres destacats autors.

La Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra ha elaborat una guia de lectura en motiu d'aquest esdeveniment que podeu consultar en aquest enllaç.

Anar a Saló Internacional del Còmic de Barcelona 2013 ►

Anar a Saló del Manga de Barcelona 2013 ►

Anar a Saló Internacional del Còmic de Barcelona 2012 ►

Anar a Saló del Manga de Barcelona 2012 ►

Torna al prestatge ►