Visualització del contingut web (Global)

La Cursa Burriac Atac!

El Centre Excursionista de Vilassar de Mar, conegut com el Piri organitza cada any la Burriac atac! El primer cap de setmana de setembre.

Aquesta cursa és especial per diverses singularitats: és nocturna, comença i acaba a nivell de mar, però més de la meitat del seu recorregut transcórre per corriols de muntanya. El seu final a la sorra de la platja, de nit i amb la possibilitat d’un bany al mar sota la lluna, la doten d’una personalitat única i ben especial.

Una de les imatges més característiques d’aquesta prova, és la corrua de corredors amb un llum frontal al cap pujant i baixant muntanyes i fent al cim del castell de Burriac, i que es pot veure des de diverses poblacions, talment com si una immensa cuca de llum passegés per la muntanya.

Es tracta d’un recorregut que varia, però volta els 18 quilòmetres amb 1.000 metres de desnivell positiu, que travessa tres poblacions: Vilassar de Mar, Cabrils i Cabrera de Mar, posant a prova la forma física dels intrèpids corredors i corredores que s’hi aventuren. Enguany se celebra la 16a edició d’aquesta cursa, cita prevista per l’any passat, però que degut a la Covid_19 va haver de suspendre’s.

La Burriac atac! Es fa gràcies al treball desinteressat de molts voluntaris que, entre altres coses, ajuden amb els preparatius de la cursa, es distribueixen al llarg de tot el recorregut animant els corredors, organitzen una xocolatada dalt del castell i, fins i tot, posen música com els Ssstrèpits i el ritme dels seus timbals. Aquest és un dels grans valors d’aquesta cursa, i la converteix en una gran festa de l’esport, una aventura que s’ha de gaudir!

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 04-10-2021 Última actualització 20-10-2021