El voleibol

El vòlei català està de moda! El voleibol és avui un dels esports d’equip més practicats i populars, i en l’àmbit català ho demostra que aquesta temporada, per primera vegada a la història, s’ha superat la barrera de jugadors i jugadores amb els més de 1000 equips federats en totes les categories.

Els orígens del vòlei (anomenat originàriament mintonette) es remunten a l’any 1895, quan un professor d’educació física americà, William G. Morgan, va idear un esport en què no hi hagués contacte físic i amb poc risc de lesions, a diferència del bàsquet, que justament s’havia inventat quatre anys abans.

No va ser fins als anys vint que el voleibol va arribar a casa nostra com a joc de platja, i a finals de la dècada dels quaranta va ser quan es va fer realment popular a les platges de ciutats com Barcelona, Badalona o Montgat. Ràpidament, la pràctica d’aquest esport es va estendre a escoles i cossos de policia i bombers, que el practicaven com a part de la seva preparació física. L’any 1956 es va constituir la Federació Catalana de Voleibol, que reuneix clubs, associacions i entitats esportives que estan dedicats a la pràctica, a la promoció, al desenvolupament i a la tecnificació del voleibol, tant de pista com de platja. Des dels seus orígens, les normes del joc s’han anat modificant fins a arribar al reglament actual.

Avui dia, la pràctica del voleibol és àmpliament estesa a tot el territori català, sigui en pista o a la platja, i sembla que no tingui aturador, ja que cada vegada està guanyant més adeptes i espectadors.

  A les biblioteques trobaràs:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 03-10-2022 Última actualització 13-02-2023