Danide


Danide va néixer a Barcelona l'any 1981. Va estudiar a l'Escola Joso i va debutar al món del còmic professional l'any 2001 amb "Telekillers, Asesinos a Domicilio", amb guió del seu germà Raúl Deamo. Els dos germans van treballar junts amb el nom de Deamo Bros, col·laborant a "El Juevesamb la sèrie "Walter & Beep". També col·laboren junts a la revista "Amaniaco" amb la sèrie "Mundo Absurdo" i l'any 2010 van publicar amb edicions Glénat "Sèrie B".

Danide en solitari, va participar a la revista "Penthouse Comix" i al 2004 va publicar el còmic "Juan Nadie" a l'editorial Doble Dosis. Al 2011 amb Marcos Prior va publicar el còmic "Fagocitosis" de l'editorial Glénat.

Potlatch és l'últim llibre de Marcos Prior i Danide. Continuen amb la pràctica de compaginar diversos estils narratius i visuals amb el que aconsegueixen transportar-nos just allà on volen que estiguem: atents. Amb mil i un detalls a descobrir.

Potlatch és una història d'amor. La de Max...[Perdó!] Máximo en els seus intents de lligar amb Claudia en un context de precarietat laboral, consumisme, iconografia de marques, desconcert vital  i corrupció política. 

El nom de Potlacht denomina una cerimònia d'algunes tribus d'indis nord-americans on el rang dels individus s'aconseguia a través dels regals, de la capacitat de despendre's de tot, fins al punt de destruir béns. Potlatch és també una publicació de secció francesa de la Internacional Lletrista, prèvia a la Internacional Situacionista.

Tornar als nominats  ►

 Bibliografia destacada


"Fagocitosis"


"En Matadegolla"


"Sèrie B"


   


"Potlatch"

Obra nominada 2014


  


Recursos

 Enllaços externs de l'autor: