Salut

Hidratació, clau per una vida sana

iStock

L'aigua és imprescindible per al bon funcionament del nostre organisme, cal beure’n sovint i no esperar a tenir sensació de set. A l'estiu cal estar molt atents a aquest factor.

 

 

 

 

Cal beure molta aigua:

  • Durant el creixement, ja que les necessitats nutricionals en general estan augmentades i, encara més, en els més petits, en qui els processos de deshidratació poden ser més freqüents.

  • Durant la realització d'activitat física, moderada o intensa, i també d'activitat esportiva, en què es considera que la bona hidratació és un component bàsic per a millorar el rendiment i recuperar-se després de l'esforç.

  • En persones grans, també més propenses a patir deshidratacions i, sovint, amb menor percepció de la sensació de set.

  • Quan fa calor, en cas de febre o de diarrea.

  • Durant el període d'alletament. La glàndula mamària requereix força quantitat d'aigua en el procés de fabricació de llet i, per tant, cal fer-ne una bona reposició, a més de la ingesta convenient de llet i de derivats lactis com a font de calci.

  • Quan es fan tractaments per prevenir o tractar el restrenyiment i s'incrementa la proporció de fibra en l'alimentació, és molt important augmentar paral·lelament la ingesta d'aigua.

La hidratació pot completar-se amb altres begudes (sucs, refrescants o granissats) de manera ocasional, sempre amb moderació i no per substituir l'aigua.
Cal tenir en compte el nivell elevat de sucres de la major part de les begudes refrescants.

Font: L’aigua. Canal salut. Generalitat de Catalunya

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 04-07-2018 Última actualització 14-06-2022