Salut

La caipirinha, una beguda "curativa"

iStock / EuropeanProjectStudiosSabies que...

A més de ser un còctel deliciós i refrescant, originàriament a la caipirinha se li atorgaven propietats curatives. Als esclaus del Brasil els agradava beure guarapo, un suc no fermentat de la canya de sucre al qual afegien mel, all i llimona. Durant les festes, es barrejava aquesta beguda amb l'aiguardent de canya. El resultat era un tònic potent i un medicament per curar la grip, els refredats i el mal de coll. Es va fer popular com a remei contra l'epidèmia de la grip que el país va patir el 1918. 

L'ingredient principal de la caipirinha és la Cachaça, un aiguardent exclusiu del Brasil. La resta dels ingredients són només sucre blanc, gel picat i suc de llima. Com que és una beguda alcohòlica cal preveure els efectes...


Des del 2003 és la beguda oficial del Brasil.  

 

Caipirinha sense alcohol

La caipirinha sense alcohol és adequada per a tots els públics (esportistes, joves, nens, dones embarassades...) i es pot prendre si has de conduir.
És un còctel amb sabor a fruites i també pots afegir-hi suc d'altres fruites: maracujà, kiwi, maduixes...

Des del prestatge de salut t'animem a que la provis. És igual de bona i de refrescant, i molt senzilla de fer. Atent a la recepta! La trobaràs a la selecció de webs.

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

Per gaudir dels plaers de la vida, no cal prendre alcohol...

Si la història de la caipirinha t'ha agradat, descobreix ara:
Suc, batut o smoothie?

David Peris, historiador i gourmet. Editor del prestatge virtual de "Cuina i vins"

  Vés al prestatge:

Data de creació: 24/08/2017 Última actualització: 24/08/2017