Els rocòdroms

El Boom dels rocòdroms

Catalunya és terra d’escalada, un paradís per a visitants i per a autòctons que practiquen aquest esport. Si a aquesta realitat li sumem que l’escalada cada vegada és més popular, gràcies a haver esdevingut disciplina olímpica al Jocs de Tòquio o a l’oscaritzat documental “Free solo”, per posar alguns exemples, no ens hauria de sorprendre que els últims anys els rocòdroms s’hagin multiplicat.

Entre 2020 i 2021, a Catalunya han obert les portes noves sales immenses per a la pràctica de l’escalada en municipis com Gavà, Vilanova i la Geltrú, Manresa, Sant Joan Despí, Terrassa... sense comptar els rocòdroms més modestos que s’han anat muntant en poliesportius municipals, entitats excursionistes o escoles.

Tots tenen en comú que ofereixen un espai d’entrenament per als escaladors i escaladores, ja sigui per iniciar-se en l’esport com per perfeccionar la tècnica. Per a alguns usuaris passar pel “roco” és només un peatge que cal pagar per poder escalar en roca amb més facilitat, però per a d’altres, l’escalada en resina, al rocòdrom, ja és una finalitat en si mateixa.

Ambdós opcions d’entendre l’escalada conviuen en un mateix espai, on els usuaris poden practicar la disciplina del bloc (o boulder) i l’esportiva (amb corda). A més, la majoria dels nous rocòdroms ofereixen altres serveis, com gimnàs, sessions dirigides, programes d’entrenament, cursets, sortides a roca, i d’altres més complementaris, com servei de bar, sessions de fisioteràpia o classes de ioga.

El boom dels rocòdroms dels darrers anys ha obligat molts d’aquests negocis a renovar-se, oferir nous serveis i tarifes, millorar les instal·lacions... en definitiva sumar valor afegit als seus gimnasos perquè els usuaris puguin passar-hi una estona entrenant o, si ho prefereixen, gaudir de l’escalada com a activitat d’oci per compartir amb amics i família i passar el dia.

Si mai ho heu provat, només cal que busqueu la sala més propera, us poseu roba còmoda i us hi apropeu. A la majoria us llogaran el material, vosaltres només haureu de posar l’energia (i pagar l’entrada, és clar) i preparar-vos per a les fiblades i els cruixements de l’endemà!

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 04-04-2022 Última actualització 18-04-2023