Per Nadal, regala teatre

Arriben les festes nadalenques d’un any marcat per la Covid. La cultura i concretament les arts escèniques ha sigut un dels sectors més perjudicats. Tot i que s'han adoptat les mesures i restriccions marcades per frenar la pandèmia, el col·lectiu professional insisteix que la cultura no només és segura, sinó necessària per al benestar emocional de la població.

T’oferim una petita mostra de tot el teatre que podreu gaudir aquests dies a Barcelona i la seva demarcació. Ja veieu que hi ha per triar i remenar així que ja sabeu, aquestes festes regaleu i aneu al teatre.

#culturasegura

Què? La Jaula de las Locas 

Per què? Una gran comèdia musical de Broadway. Un clàssic que ens parla sobre la llibertat i on cada funció transforma “La Jaula” en una festa, una celebració de la “joie de vivre” que se sap com comença, però mai com acaba!

Quan? Del 22 d'octubre de 2020 al 10 de gener de 2021.

On? Teatre Tívoli

 

Què? Scape Room

Per què? Una comèdia de Joel Joan i Hèctor Claramunt on dues parelles posen a prova la seva amistat quan participen en aquest popular joc. 

Quan? Del 24 de novembre de 2020 al 7 de febrer de 2021

On? Teatre Goya


Què? Kràmpack

Per què? Aquesta exitosa comèdia va marcar tota una generació, ara tornar als escenaris per remoure un cop més els patis de butaques. 

Quan? Del 22 de desembre de 2020 al 10 de gener de 2021.

On? Aquitània Teatre 

 

Què? La Cabra, o qui és Sylvia? 

Per què? Jordi Bosch i Emma Vilarasau protagonitzen La cabra o, qui és Sílvia? un text de l’autor Edward Albee, considerat el pare de la dramatúrgia nord-americana moderna.

Quan? Del 28 de novembre de 2020 al 7 de febrer de 2021

On? La Villarroel

  Vés al prestatge:

Què? Passatge de Nadal

Per què? Espectacles de circ per a tota la família, en la tradicional carpa

Quan? Els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre, a les 18h. Els dies 2, 3 i 4 de gener, a les 18h.

On? Santa Coloma de Gramenet. Carpa a la Plaça Pau Casals

Entrades a: Passatge de Nadal

 

Què? Pedra i Sang: lectura dramatitzada 

Per què? La tragicomèdia musical sobre l’assassinat de l’abat Biure a mans de Berenguer de Saltells l’any 1350 al Monestir de Sant Cugat, commemoren el 20è aniversari de “Pedra i Sang”.

Quan? Dimarts 22 de desembre, a les 20 h.

On? Teatre Auditori Sant Cugat del Vallès

 

Què? L'èxit de la temporada

Per què? Una comèdia per donar el tret de sortida al nou any, amb un elenc de primera categoria format per diversos artistes fortament vinculats a EL TERRAT.

Quan? Divendres 2 de gener, a les 20 h.

On? Teatre Municipal de Montcada i Reixach

 

Què? Circ d’hivern

Per què? Una proposta artística única i inèdita, on un col·lectiu d'artistes professionals amb àmplia trajectòria nacional i internacional ens presentaran una peça on es barrejaran diferents disciplines de circ i dansa.

Quan? Del 19 de desembre al 7 de gener

On? Circ d’hivern - Travessia Industrial, 50 (L’Hospitalet de Llobregat)

 

Què? Festival Acròbates

Per què? AcròbatesLH és un espai de creació i comunicació literària i musical a l’àrea metropolitana, un espai anual dedicat especialment a la paraula i als seus creadors, els “acròbates”. 

Quan? Diferents dates.

On? Diferents espais de la ciutat (L’Hospitalet de Llobregat).

 

Què? El meu primer Nadal al Kursaal (Manresa)

Per què? El Jan i la Júlia tornen a convidar-vos en aquest muntatge familiar que s’ha convertit en un clàssic de les festes nadalenques manresanes.

Quan? Del 27 al 29 de desembre.

On? Teatre Kursaal

  Vés al prestatge:

Barcelona ciutat

 

Què?   Els Pastorets confinats 

Per què? Inspirat en el text original de Folch i Torres, el Centre Catòlic de Sants ofereix una nova versió, “Els Pastorets confinats”.

Quan? Diumenge 27 de desembre, doble sessió a les 12h i 18h.

On? Centre Catòlic de Sants (Barcelona)

 

Què?  L’Estel de Natzaret

Per què? Amb guió de Ramon Pàmies i música de Miquel Ferrer, el muntatge es pot veure en dues modalitats,  una versió projectada i una altra, més curta i innovadora en directe.

Quan? Diumenge 27 de desembre, versió diferida a la sala, i  3 de gener, espectacle en directe.

On? Centre del Centre Moral i Cultural de Poblenou (Barcelona)

 

Què?  Pastorets Superestel 

Per què? Segurament la versió més dinàmica i rockera dels Pastorets tradicionals a càrrec de la companyia La Trepa.

Quan? Del 5 al 30 de desembre, diumenges i festius, a les 17 h.

On?  Jove Teatre Regina (Barcelona)

 

Els Pastorets a la demarcació

 

Què?  Els Pastorets (Badalona)

Per què? Un sol muntatge, dos teatres. Espectacle itinerant a dos dels equipaments culturals de la ciutat.

Quan? Diumenge 3 de gener i 10 de gener, a les 18 h al Teatre d’El Círcol, i el dissabte 26 de desembre i diumenge 27 de desembre a les 19 h al Teatre Zorrilla.

On? Teatre El Círcol i Teatre Zorrilla

 

Què?   Els Pastorets (Granollers)

Per què? Adaptació del text clàssic representat pels Amics dels Pastorets de Granollers.

Quan? Dissabte 26 de desembre, a les 19 h i diumenge 27, doble sessió a les 12 h i 19 h.

On? Teatre auditori.

 

Què? Pastorets confinats (Rubí)

Per què?  Versió confinada de l’obra de Josep Mª Folch i Torres representada pel Casal Popular de Rubí i que es podrà gaudir des de casa.

Quan? A partir del Nadal.

On? Casal Popular

 

Què?  Els Pastorets (Manresa)

Per què? Després de 110 anys, continua la tradició nadalenca a la capital del Bages amb un muntatge reduït.

Quan? Dissabte 26 de desembre,  diumenge 27 de desembre i 1, 2,3 i 6 de gener a les 18 h.

On? Sala Carlins.

 

Què?  Els Pastorets (Súria)

Per què? El municipi bagenc respira Pastorets des de finals s.XIX. Enguany amb una versió sinòptica que va escriure Jaume Esquius, busquen complementar el muntatge amb la participació del públic des de casa.

Quan? Divendres 25 de desembre, a les 19 h, dissabte 26, diumenge 27, a les 18 h. Divendres 1 de gener, dissabte 2, diumenge 3 i dimecres 6, a les 18h.

On? Teatre del Foment Cultural

 

Què?   Els Pastorets (Igualada)

Per què? Adaptació del text clàssic amb actuacions amb directe i diferit.

Quan? Dissabte 26, diumenge 27 i diumenge 3 de gener a les 12 h.

On? Teatre Municipal de l’Ateneu.

 

Què?  Els Pastorets al carrer (Berga)

Per què? Una oportunitat per veure Els Pastorets fora d’un teatre. L’agrupació teatral La Farsa porta el muntatge pels carrers del barri antic de Berga.

Quan? Dissabte 26 de desembre i diumenge 27 de desembre.

On? Barri antic de la ciutat

 

Què?  Els Pastorets. Píndola digital (Vic)

Per què? Una nova versió del clàssic de Folch i Torres amb un nou enemic, la pèrfida Covid-19

Quan?  Dijous 24 de desembre, a les 21.30 h.

On?  L’Atlàntida.

 

Què?  Els Pastorets, "una adaptació a la nova situació"

Per què? Enguany versionem els Pastorets d'en Folch i Torres, per adaptar-los a la nova situació. Menys personatges i menys actors, però la mateixa història en 90 minuts sense mitja part. 

Quan?  Divendres 25, Nadal, a les 19.30 hores. Diumenge 27, a les 11.30 i les 18 hores. Diumenge 3 de gener, a les 18 hores

On?  Associació Centre Catòlic de l’Hospitalet

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Teatre català en línia

 

La programació teatral en streaming va agafar embranzida amb el primer confinament, durant els dos mesos que ens vam haver d’estar tancats a casa, els aficionats al teatre vam gaudir, en  de forma gratuïta, de molts espectacles a les plataformes Youtube i Vimeo.

Festivals com el Temporada alta ha ofert una àmplia programació amb entrades a 3 euros, d’obres tan interessants com La Història d’un senglar, de Gabriel Calderón, o L’Audioguia per a supermercats en temps de confinament, del duo d’artistes sonors CaboSanRoque.

La oferta del Temporada alta, però, finalitza el 22 de desembre.

Per la seva banda, el Teatre Lliure i el TNC han engegat la seva plataforma de continguts digitals de pagament, on inclouen molts dels espectacles d’aquesta temporada amb una bona qualitat de gravació.

  • TNCdigital. Espectacles, enregistrats amb 4K i multicàmera, ofereixen una alta qualitat d’imatge, so, realització i alguns amb subtitulació (català, castellà, anglès i francès). Amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull. La subscripció anual té un cost de 29 € i el visionat d’un sol espectacle es pot fer per 5 €
  • Lliureonline.com. Amb una programació pensada exclusivament per ser representada en un escenari digital: teatre radiofònic i contes clàssics per a nens i nenes. A més, inclou una selecció de produccions pròpies de la temporada 20/21 que formen part de la programació de les sales del Teatre Lliure. La subscripció anual té un cost de 29 €

 

Teatre espanyol i internacional en línia

 

A més  de la programació online dels grans teatres públics catalans, destaquem la oferta accesible des de casa de teatre gravat espanyola i internacional:

  • Teatroteca. Portal gratuït del  Centre de Documentació Teatral de l’INAEM amb una oferta de més de  1.500 títols. Permet recuperar espectacles històrics i recents. A més de teatre, hi trobem zarzuela, dansa o circ . Algunes de les obres són accessibles a persones amb discapacitat visual, subtítols per a sords, i llengua de signes.
  • AlltheaterPortal de pagament de teatre i espectacles espanyols. Inclou també espectacles  gratuïts i podem buscar obres per temes. Podem accedir a la prova gratuïta de subscripció durant 10 dies i ofereix la subscripció de tres mesos per 9,99 €.
  • TeatrixEl Teatre argentí destaca per la seva qualitat i innovació. Teatrix ens permet veure els títols més destacats de la cartellera argentina. 7,99 $ les podem veure des de casa.
  • Broadway HD. Broadway és on trobem les millors produccions teatrals del moment en streaming. De subscripció mensual per 8.99 $ o 99,99 $
  • National Theater at home. La plataforma per veure online el millor teatre britànic. Després d’oferir gratuïtament obres d’abril a juny, ara hi podem accedir per subscripció mensual de  9,41 € o 94,25 € anual
  • My opera player. És la plataforma online del  Teatro Real de Madrid on  el aficionats al Bel Canto trobaran els millors espectacles lírics o dansa representats en el els grans teatres del món, com El Liceu, L’Òpera Nacional de París o El Royal Opera House. Hi trobem espectacles gratuïts i per subscripció.

A més, a les plataformes de cinema online Netflix, HBO, AmazonPrime o Filmin també hi trobem espectacles, musicals, monòlegs o documentals relacionats amb l’escena.

  Vés al prestatge:

Data de creació 21-12-2020 Última actualització 22-06-2022