1, 2, 3, esports ja!

Construïm. Mica en mica. Potser no la normalitat que desitjàvem, però si unes rutines que, de nou, i de moment, ens permeten tornar a dur una vida endreçada. L’escola, la feina, algun sopar amb uns pocs amics,  aquell concert que s’havia ajornat... Però què passa amb l’esport? Poc a poc hem tornat a anar a la muntanya, hem ocupat els polígons i hem inspeccionat canals que desconeixíem.

Però què passa amb el bàsquet, amb l’handbol, amb l’hoquei, amb el futbol? Estem preparats per als esports d’equip? I les instal·lacions esportives? Estan adaptades als nous condicionants? Com han entomat els ajuntaments la gestió dels equipaments municipals?

Un 10% de la població de la província fa ús de piscines, gimnasos, pistes de bàsquet... De fet, gairebé la meitat de les instal·lacions esportives són municipals (2.373 poliesportius, 458 piscines, 649 camps de futbol, 191 pistes d’atletisme...

Amb la pandèmia pel COVID-19 aquests equipaments es van tancar de seguida, donant lloc de manera gairebé simultània a la pràctica de l’esport a casa (amb més o menys èxit en funció de les escales disponibles i de la paciència i perseverança de cadascú  - i de l’afició a la cuina, també desfermada en temps de confinament!)

Ara, amb l’inici del curs escolar, també l’oferta esportiva extraescolar s’ha posat en marxa. Quins nervis i quina emoció per aquells que per primera vegada aniran a “entreno” els dilluns i els dimecres i faran partits interescolars en cap de setmana! I quina emoció tornar a veure les companyes del bàsquet, i tornar a sentir el soroll de les bambes corrent per la pista!!! Mica en mica, tornem a construir...

La Generalitat de Catalunya ha publicat recentment un Pla de desconfinament de l’esport català, que estableix mesures i recomanacions per tornar de manera gradual a la pràctica esportiva tant en l’entorn escolar com en l’extraescolar. I hi ha protocols per a tot! Per al ball esportiu, per al bàdminton, per a l’esquí nàutic, pel rugby... fins i tot hi ha protocol per jugar a bitlles!

Certament, amb el COVID tot s’ha complicat, i l’enginy dels organitzadors d’esdeveniments s’ha postat a prova. Segurament, amb el temps, trobarem la manera de tornar a gaudir amb seguretat de, per exemple, les curses que diumenge rere diumenge omplien els carrers de pobles i ciutats.

Barcelona s’ha estrenat amb la tradicional Cursa de la Mercè, que per primera vegada s’ha fet fora dels dies de Festa Major i sense passar pels carrers del centre.

 

 

 

Ni aglomeracions, ni gent animant als vorals, ni corredors fent-se nosa els uns als altres,... però amb l’adrenalina als núvols un altre cop! Gairebé gairebé gairebé com quan no sabíem que hi havia un virus anomenat COVID-19.

 

 

 

 

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 30-09-2020 Última actualització 08-10-2020