Una Segona oportunitat per a Pequín

Pequín ja va organitzar els Jocs Olímpics l’estiu del 2008. Aleshores, diversos grups defensors dels drets humans ja van criticar aqueta decisió del Comitè Olímpic i és que la Xina ha sortit als mitjans de comunicació per altres motius que no són, ni de lluny, els valors esportius i dels Jocs.

Però, la concessió dels Jocs es va voler vendre com una oportunitat per millorar la democràcia del país; aquells Jocs Olímpics del 2008, gran aparador de cara al món sencer, havien de servir perquè un estat autoritari en fos una mica menys.

Avui, gairebé 20 anys més tard, els valors democràtics de la Xina segueixen en entredit. Aquests dies,  tornen a acollir un esdeveniment que, en origen, tenia per objectiu la fraternitat entre els pobles del món: els Jocs Olímpics d’Hivern tornen a ser una oportunitat per a la Xina!

Però més enllà d’aquestes qüestions, per a què ens poden servir a nosaltres, simples mortals, uns jocs olímpics amb neu artificial per donar i per vendre? Doncs per aprendre coses d’esports que potser ni tan sols sabíem que existien! Per exemple... l’skeleton.

Que aquesta breu píndola olímpica ens serveixi per no posar mai més cara de pòquer quan ens parlin de l’skeleton.

L’Skeleton és una de les tres modalitats de descens en trineu; forma part de la competició olímpica hivernal des de 1928 (sí, fa gairebé un segle ja hi havia skeleton pel món!) i es competeix en modalitat individual masculina i femenina.

El nostre referent és l’esportista Ander Mirambell, de Calella. Sí, de Calella, on tot és sol i platja.

Mirambell va participar per primera vegada en uns Jocs el 2010, a Vancouver. Va quedar 24è. Però a partir d’aleshores la seva carrera va començar a millorar exponencialment, arribant a ser Campió de la Copa Amèrica en dues ocasions, el 2016 i el 2020.

Mira aquesta entrevista apareguda a la premsa recentment.

A Pequín, les competicions d’skeleton comencen el 7 de febrer. Apunteu-vos-ho al calendari!

Data de creació 01-02-2022 Última actualització 04-02-2022

Recomanació