Els Jocs Olímpics d'Hivern

Els primers Jocs Olímpics d'Hivern es van celebrar a la ciutat francesa de Chamonix l’any 1924 i els darrers van ser a Pyeongchang (Còrea del Sud) el 2018.

L'edició de 2022 se celebra a Pequín, és la número 24 i s'allargarà durant quinze dies fins el dia 20 de febrer. D'aquí quatre anys la seu es mourà a Europa, concretament Milà a Itàlia.

A Pequín s’hi realitzaran un total de 109 proves que corresponen a 15 disciplines de 7 esports diferents. Esquí, patinatge, descens en diversos tipus de trineu, hoquei i una petanca molt especial: el curling ens poden mantenir entretinguts llargues estones davant el televisor.

Sotxi gaudeix d'un dels hivern més suaus de tot Rússia. És una sort: centenars d'atletes d'arreu del món es van deixar  la pell ens els XXII Jocs Olímpics d'Hivern que es van celebrar a l'hivern de l'any 2014 a aquesta ciutat.

Entre el 7 i el 23 de febrer de 2014 les marques personals i els rècords mundials van ser notícia, així com altres anècdotes i esdeveniments lligats a les cerimònies d'obertura i clausura dels Jocs, la vida a la ciutat esportiva, entrevistes amb els atletes... tots els aficionats a l'esport varem estar atents a les diferents delegacions i al papers dels atletes més propers.

Vuit esportistes catalans van participar  als Jocs Olímpics de Sotxi: la fondista Laura Orgué, Ferran Terra, Àlex Puente i Pol Carreras en esquí alpí; els surfistes Queralt Castellet i Rubén Vergés; el patinador Adrià Díaz i el pilot d'skeleton Ander Mirambell.

A surf de neu Queralt Castellet ha lluitat per les posicions de medalla després d'una qualificació excelent, però dues petites ensopegades l'han relegada a la setena posició.

La catalana Laura Orgué s'ha convertit en la millor esquiadora de fons espanyola en uns Jocs Olímpics, després d'acabar en el top 10 del món a la prova dels 30 Km amb sortida de grup.

Per últim pots veure el trailer oficial que es va preparar per presentar aquesta cita:

 

  A les biblioteques trobaràs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Del 9 al 25 de febrer es celebren a Pyeongchang, Corea del Sud, els Jocs Olímpics d’Hivern 2018. És la primera vegada que aquesta ciutat asiàtica serà la seu d’uns Jocs Olímpics

El passat 14 d’octubre ja es va encendre la flama olímpica al Temple d’Heras, a Grècia. El relleu de la torxa la fan 7.500 atletes en total amb un recorregut de 2.018 quilòmetres, els mateixos que l’any que es disputen els Jocs.

En aquests Jocs destaca la treva entre les dues Corees que marxaran juntes sota una única bandera creada el 1991 per ser utilitzada únicament en esdeveniments esportius. 

 

  A les biblioteques trobaràs:

 
Snowboard / Alexander Rottmann
 
 
Deportes de nieve / Jean-Paul Zuanon
Piruetes i sospirs / Mathilde Bonetti
 
 
 
 

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Del 4 al 20 de febrer es celebren a Pequín, la capital de la Xina, els Jocs Olímpics d’Hivern de l'any 2022. Per segon cop consecutiu una ciutat asiàtica serà la seu d’uns Jocs Olímpics d'hivern i en només 14 anys la mateixa capital repeteix organització ja que l'any 2008 ja va organitzar uns Jocs Olímpics d'Estiu. 

Es tracta d'una autèntica segona oportunitat de rentat d'imatge ja que els valors democràtics del gegant asiàtic segueixen en entredit.

Coneix millor els esportistes que representen a l'estat espanyol en aquest esdeveniment i més concretament a la guanyadora d'una medalla de plata en aquesta edició.

Data de creació 08-02-2018 Última actualització 10-02-2022