Queralt Castellet

Queralt Castellet

Cada any, The Economist publica un rànquing “de la democràcia”. Avui han actualitzat les dades i, oh sorpresa!, la Xina ocupa el lloc 148 i és definida com a Règim Autoritari. Per compensar, s’hi estan celebrant uns Jocs Olímpics els valors dels quals són amistat, respecte i excel·lència. Tot molt normal...

Però el que surt avui als diaris en relació als Jocs val certament la pena de ser sabut, perquè té molt a veure amb els valors olímpics d’esforç i perseverança. I és que la catalana Queralt Castellet, de 32 anys i nascuda a Sabadell, ha guanyat la medalla de plata en la prova de halfpipe. Després d’una primera ronda gens prometedora, la seva actuació aquesta matinada ha sigut espectacular, trencadora! Només superada per l’actual número 1 del món, l’americana Chloe Kim.

El halfpipe és el surf de neu, i Queralt Castellet el practica des de petita. El seu pare va ser un dels primers practicants d’snowboard a Catalunya i va encomanar l’afició a tota la seva família.  Una vida dedicada a l’esport i que avui, finalment, ha tingut una recompensa olímpica.

Per cert... al rànquing de The Economist, Espanya ha passat de democràcia plena a democràcia defectuosa.

Ves al prestage ►

10/02/2022