Exposició : 30 anys dels Jocs Olímpics de 1992

Ara fa 30 anys que el món sencer descobria Barcelona. Era el 25 de juliol de 1992, el dia de la inauguració dels Jocs Olímpics. Uns jocs que van ser el trampolí perquè Barcelona és projectés al món i fes un canvi a escala urbanística. Aquest esdeveniment va suposar un abans i un després tot posant la ciutat al mapa.

Van participar poc més de 9000 atletes de 170 països diferents. Van competir en 26 modalitats.

Era el primer cop des de Munich 1972 que no hi havia cap mena de boicot per causes polítiques. Així Cuba tornava, absent des de 1980, Sud-àfrica participava tot superat l'Apartheid i Alemanya ho feia unificada per primer cop des de 1936.

La majoria de les proves es disputaven a la ciutat de Barcelona amb l'Estadi Olímpic i el Palau Sant Jordi com a seus més importants. Al costat del mar es va construir la Vila Olímpica per allotjar els atletes.

Abans que a l'any 1986 Barcelona fos triada com a seu olímpica ho va intentar els anys 1924, 1930 i 1936.

Per tot això durant l'última setmana del mes de juliol es fa una exposició a la Biblioteca Districte 5 de Terrassa amb fons relacionat amb el moviment olímpic.

Ara fa 5 anys tant la Biblioteca Municipal L'Ateneu d'Esparreguera com la pròpia Biblioteca de Districte 5 de Terrassa van realitzar exposicions i activitats que commemoraven els 25 anys de la celebració d'aquest esdeveniment.

En el primer cas es tractava d'informació sobre les diferents edicions dels Jocs Olímpics i una sèrie de cartells que mostraven les mascotes d'anys anteriors. 

A Terrassa en canvi, ara fa 5 anys  la biblioteca va acollir l'exposició "Terrassa abans i després dels Jocs" ja que aquests van suposar per la ciutat de Terrassa un gran repte i una gran oportunitat. Terrassa seria subseu Olímpica en el seu esport referent, el hockey herba. Això va fer que s'iniciés un procés espectacular de transformació de la ciutat en tots els àmbits.

 

 

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 18-05-2017 Última actualització 26-07-2022