Esports

Exposicions sobre els Jocs Olímpics a Esparreguera i Terrassa

A la Biblioteca Municipal L'Ateneu d'Esparreguera un cop acabats els Jocs Olímpics d'Estiu, va continuar la febre olímpica. En aquest cas es van preparar  dues exposicions diferents. Una es trobava  a la sala d'adults amb obres sobre els esports olímpics i l'altra a la sala infantil on els carrers de la pista d'atletisme porten a una sèrie de fons adequat pels nens.

Durant el mes de juliol previ al començament dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, la Biblioteca Districte 5 de Terrassa va exposar una sèrie de documents relacionats amb aquest esdeveniment esportiu.

La mostra es completa amb informació sobre les diferents edicions de l'Olimpiada i una sèrie de cartells que mostren les mascotes d'anys anteriors. Aquest element es va utilitzar per primera vegada a Munich 1972 i ha esdevingut una de les senyals d'identitat d'aquestes celebracions.

Mira els cartells de l'exposició, i dues mascotes molt especials. Cobi ara fa 25 anys va ser la protagonista de Barcelona 92 i ara fa menys d'un any vam conèixer a Vinicius representant a Rio de Janeiro.

Entre els dies 7 i 15 de novembre de 2016 es fa l'exposició "Cristina Rey : Nedadora olímpica de Terrassa". Es tracta d'una nedadora de distàncies cortes en l'estil d'esquena que va assolir el seu màxim rendiment esportiu la primera meitat dels anys 90 i per tant va ser una esportista de Terrassa que va participar als Jocs Olímpics de 1992. Destaca l'uniforme que va portar a la cerimonia inaugural de l'esdeveniment esportiu i el material fotogràfic personal seu.

L'any 2017 ha fet 25 anys de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona 92. Des de la Biblioteca Districte 5 de Terrassa s'han fet dues accions relacionades amb aquest esdeveniment. D'una banda el mateix dia 25 de juliol es van exposar les obres relacionades amb els Jocs Olímpics. Entre la meitat de setembre i els inicis de juliol en canvi, la biblioteca va acollir l'exposició "Terrassa abans i després dels Jocs" ja que aquests van suposar per la ciutat de Terrassa un gran repte i una gran oportunitat. Terrassa seria subseu Olímpica en el seu esport referent, el hockey herba. Això va fer que s'iniciés un procés espectacular de transformació de la ciutat en tots els àmbits.

 

 

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 18/05/2017 10:58 h. Data de modificació: 28/05/2021 14:57 h.