Masia catalana

La masia és l'edifici central d'un mas, una explotació agrícola solitària fora del nucli d'un poble. Podem distingir entre masia, que significa la casa sola, i mas, el conjunt de casa, terres de conreu i boscos.

Les masies i masos tenen un gran valor patrimonial i cultural degut a les seves característiques constructives, arquitectòniques i al seu paper com centres de producció de les zones rurals, on es feia el vi, es molia la farina o es produïa oli. A més, s'hi engreixava el porc i s'hi elaboraven embotits i formatges.

En aquest prestatge hi trobareu diferents apartats. Arquitectura i estructura on s’hi recullen obres relacionades amb les tècniques constructives, els acabats, els diferents elements que la formen, la restauració. Masies i territori, on trobareu un recull d’obres sobre masies d’arreu del país. Història de la Masia, amb monografies sobre l’evolució d’aquests edificis al llarg del temps, i finalment Masies i vida rural, amb obres que posen l’accent en el patrimoni immaterial del món de les masies tals com la cuina, estil de vida, tradicions, la cultura rural.

Data de creació 10-07-2020 Última actualització 14-07-2020
Data de creació 10-07-2020 Última actualització 05-11-2020