Salut

10 aliments per recuperar la memòria

 

Està demostrat. Si els consumeixes de manera regular podràs evitar "quedar-te en blanc" perquè milloren la comunicació entre les nostres neurones.

 

 

 

 

 

 

Foie gras, visca la B9!
L'àcid fòlic (conegut com a vitamina B9) és altamente eficaç per millorar la memòria i la capacitat mental dels cervells a edat avançada. Present en altes dosis en el foie gras, la seva ingesta disminueix el risc de desenvolupar Alzheimer.

Coneixes el longan?
Aquest petit fruit originari de la Xina destaca per ser un excel·lent tònic cerebral. Indicat en casos de fatiga mental, es recomana consumir-ne 15 grams /dia.

Aigua o vi…
Els dos. La deshidratació no és bona companya dels esforços de concentració pel que és recomanable beure molta aigua. Pel que fa al vi negre, ric en polifenols, dos gotets diaris –sobretot per a les dones– juguen un paper protector contra les malalties cardiovasculars.

Sanes llenties 
Riques en sucres d'assimilació lenta són idònies per a la salut neuronal. A més, són una potent font de ferro i faciliten el transport de l'oxígen al cervell.

Espinacs, eficàcia 100%
La nostra facultat per memoritzar elements i concentrar-nos depèn, entre altres factors, d'una correcta irrigació sanguínia del cervell. Els espinacs tenen tots els nutrients necessaris per contribuir a aquest procés.

Pasta, rica en triptòfans
Precursors de la serotonina, són neurotransmissors indispensables per a la connexió entre les neurones. De nit, els triptòfans són amics de la son, el que facilita una bona memòria.

Fruits vermells, font de flavonoides
Les mores i els gerds són, d'entre els fruits vermells, els més rics en flavonoides, un antioxidant molt beneficiós en la lluita contra l'envelliment cerebral.

Nous, riques en fòsfor  
Els grecs l'anomenaven kara (cap) per la seva semblança amb el cervell. Els romans la consideraven l'aliment dels déus i l'associaven amb la bona memòria. Riques en fòsfor i en àcid alfa linoleic, quatre nous diàries cobreixen les necessitats d'Omega3.

Salmó = Omega 3 
Per aprofitar al màxim les seves propietats i el seu alt contingut en àcids Omega 3, es recomana menjar peix gras dos cops per setmana, per frenar el deteriorament cognitiu.

Apúnta't a la tahina 
La seva pasta s'aconsegueix a partir dels grans de sèsam, una llavor molt valorada per la seva capacitat per potenciar la memòria i les seves facultats intel·lectuals.

 

font: Mujer hoy  (biblioteques que disposen d'aquesta revista)

  Més cerques al catàleg Aladí:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 02/05/2017 Última actualització: 02/05/2017