Manresa, ciutat europea de l'esport 2024

Manresa ha estat proclamada Ciutat Europea de l’Esport per l'Associació de Capitals i Ciutats Europees de l'Esport aquest 2024 .  ACES Europe és una associació sense ànim de lucre amb seu a Brussel·les que assigna cada any els reconeixements de Capital Mundial, Capital Europea, Regió, Ciutat, Illa, Comunitat i Ciutat de l'Esport. Aquest any ha concedit el reconeixement de ciutat europea de l’esport a la ciutat de Manresa per la seva "promoció de l'esport per a tothom".  Destaca, de la ciutat la seva capacitat per posicionar l'esport "com un mitjà per millorar la salut, fomentar la integració social, facilitar l'educació i promoure el respecte".,

Actualment, la ciutat compta amb 4 pavellons municipals on hi ha a prop de 10 entitats esportives practicant esports com el bàsquet, el futbol sala, l’hoquei, el patinatge artístic, la gimnàstica rítmica, etcètera. A la zona del Congost s’hi ubiquen 2 camps de futbol i l’Estadi de Futbol de gespa artificial. Es reparteixen per la ciutat 4 camps més de futbol. Un Estadi d’Atletisme,  un de rugbi i un altre de beisbol completen l'oferta esportiva de la capital del Bages.

Amb motiu d’aquesta distinció, l’Ajuntament de Manresa recull la informació bàsica d’aquest projecte en la seva web que també esdevé una plataforma de referència per les adhesions de la ciutadania, de les entitats esportives i de la resta d'agents socials de la ciutat.

Així, s’han recollit més de 600 adhesions fins al mes d’abril de 2024. Unes 40 pertanyen a entitats esportives de la ciutat, 30 són d’altres entitats i la resta s’han fet a títol individual.

Aquesta celebració s'estructura en un total de quatre eixos: Competim, participem, promovem i aprenem.

Sota l'eix de "competim" s'han fet o es faran durant l'any importants activitats esportives a la ciutat com són:

  • Sortida i arribada de la 1a etapa de la primera edició de la Volta Ciclista Catalunya Femenina (7 de juny de 2024)
  • 13a Festa del Futbol Català.  Amb les finals del futbol base i futbol sala base (7 al 9 de juny de 2024)
  • Fase d’ascens a Lliga Femenina 2 de bàsquet. (Maig de 2024)
  • Prova del circuit del Campionat de Catalunya d'Hoquei Patins 3x3 (15 i 16 de juny de 2024)

Sota l'eix "participem" destaquen activitats o trobades que involucren a la ciutadania com són:

  • Marxa Nòrdica per a Tothom (15 de setembre)
  • Cursa Urbana de Manresa, diverses distàncies i categories infantils  (octubre)
  • Cros Escolar Inclusiu Ciutat de Manresa (24 de novembre)
  • Cursa per la Vida, Solidària amb la Marató de TV3 (desembre)

A "promovem"  s'inclouen diverses campanyes,  en destaquem dues:  

  •  “A Manresa, fem equip contra la LGTBI-fòbia”, iniciada el 19 de febrer que és el Dia internacional contra la LGTBI-fòbia en l’esport.
  •   Campanya de reptes saludables gamificats al llarg de l’any. Aquesta campanya d’adhesió a l’activitat física per mitjà de reptes saludables es realitzarà al llarg de tot l’any amb vinculació a esdeveniments puntuals  o per a col·lectius concrets.

I l'activitat més destacada de l'eix "aprenem" serà un congrés internacional sobre l’Esport i la Salut Mental. Aquest congrés internacional previst a l’octubre tindrà  el títol “Esport i Salut Mental: L'Esport, factor de protecció o factor de risc?

Es poden consultar aquí totes les activitats esportives que s'han dut a terme o es duran a terme durant l’any 

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 03-05-2024 Última actualització 14-05-2024