Audrey Hepburn

El record d’Audrey Hepburn es manté ben viu en la memòria col·lectiva malgrat que fa més de 30 anys de la mort de l’actriu. Una mort que la va convertir en mite, en una d’aquestes figures que transcendeixen un àmbit professional concret per convertir-se en icones de la cultural popular.

 

 

 

Internet torna a engrandir el volum de referències -que ja era ingent- a la protagonista de Vacaciones en Roma, la majoria de les quals reincideixen en la seva bellesa, la seva elegància i una personalitat curulla de bondat i de filantropia. No és fàcil trobar articles que es centrin en la seva faceta professional, ja que quan es parla o s’escriu d’Audrey Hepburn habitualment es fa de manera integral: de la persona, de la dona, de l’actriu, de l’activista humanitària,...

 

 

 

Li van voler atribuir rivalitats que ella mai va llaurar ni va alimentar, la més coneguda, amb Julie Andrews.

Audrey Hepburn donaria vida a l’Eliza Doolittle en My fair lady, paper que en un principi semblava adjudicat a Julie Andrews. En lloc de My fair lady, Andrews interpretaria Mary Poppins, personatge amb el qual guanyaria l’Òscar a la millor actriu principal en 1965, any en que Hepburn ni tan sols va estar nominada per My fair Lady. Totes dues van negar tenir una mala relació, més aviat manifestaven tenir-se un gran respecte.

 

 

 

Nosaltres volem aprofitar l’aniversari de la seva mort per recordar els nombrosos èxits cinematogràfics d’Audrey Hepburn; la seva capacitat per detectar allò que requeria cadascun dels personatges que interpretava; la seva habilitat per aportar el to i la intensitat necessaris a cada plànol, el seu repertori de registres interpretatius i l’encert a l’hora de triar els papers idonis.

Altra qualitat d’Audrey Hepburn que sovint es recorda és la seva gran professionalitat. Qualsevol director agraïa poder comptar amb ella en la seva propera pel·lícula, i no només perquè la càmera la estimés amb bogeria, sinó perquè la Hepburn era aplicada, li agradava aprendre dels grans cineastes amb els quals treballava habitualment i es deixava modelar per les seves indicacions per fabricar els personatges que tenien al cap.

D’exemples tenim un munt i la gran majoria els podeu trobar a les biblioteques. Nosaltres destaquem 10 títols, 10 pel·lícules que no sols han estat importants a la filmografia d’Audrey Hepburn, sinó que també ocupen un lloc privilegiat en la història del cinema. Aquesta és la nostra selecció:

  Més cerques al catàleg Aladí:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 24-01-2018 Última actualització 07-02-2023