Salut

Nous elements d'accessibilitat a les biblioteques de Badalona

llupa electrònica

Totes les biblioteques públiques de Badalona ja són accessibles per a les persones cegues o amb discapacitat visual greu gràcies a la instal·lació de nous ordinadors i de lupes manuals electròniques. És una bona iniciativa de l'Ajuntament de la ciutat, en col·laboració amb l'ONCE i la Diputació de Barcelona, perquè la lectura pugui ser gaudida per totes les persones.

Un dels principals instruments per a fer més accessibles les biblioteques a les persones amb visió reduïda o ceguesa és la incorporació d'ordinadors dotats amb el programa Jaws. La seva finalitat és fer que els ordinadors, que funcionen amb el sistema de Microsoft Windows tinguin la capacitat de convertir el contingut de la pantalla en so, permetent a l'usuari sense visió poder navegar i accedir als continguts. Les llicències necessàries per a la utilització del programari ha estat cedida a l'Ajuntament de Badalona per part de l'ONCE.

D'altra banda les biblioteques municipals de Badalona disposen de lupes manuals electròniques que permeten augmentar la visió fins a 14 vegades l'original, facilitant la consulta als usuaris i les usuàries amb visió reduïda. El model de lupa escollida és la Ruby XI HD, que disposa d'una pantalla de 5 polsades, incorpora càmera de 5 megapixels HD autofocus que permet captures, així com un braç plegable per al seu ús com a lupa i com a suport de lectura.

 

Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona:

 

Notícies:

 

L'informatiu Televisió de Badalona, 9 de novembre de 2017

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 30-11-2017 Última actualització 04-12-2017