La primera vegada
Marató de Barcelona : la primera vegada
18 d’agost: 10 kms a 5,35; 20 d’agost: 8 kms a 5,40; ... 10 de setembre... 14 d’octubre... una llibreta amb tots els quilòmetres fets des del final de les vacances i fins el dia 6 de març. 6 de març: 5 kms a 5,45. Tirades de 15, 20 i 30 quilòmetres per preparar un somni: la Marató de Barcelona.
La disciplina és imprescindible per preparar els 42 quilòmetres més importants en la vida d’un runner. Sí, ara se’n diu fer running. El que tota la vida havia sigut el footing! A la pràctica, un runner és aquell que es lleva una hora abans del que tocaria per esmorzar amb calma i sortir a córrer deu quilòmetres abans d’anar a la feina; és aquell que s’atura a tots els aparadors de roba esportiva i el que somia amb l’últim model de bambes (neutrals, si pot ser). Un runner és el que els diumenges queda amb un parell d’amics per fer una tirada llarga per la muntanya i després se’n va a fer el vermut satisfet.
Un runner és aquell que mira els Mundials d’Atletisme per Teledeporte!
Un runner. I una runner! Perquè sí, les dones també corren (correm), i no pas per fugir de res. Sinó perseguint els mateixos reptes que un dia només eren a l’abast dels homes. I és que la primera vegada que una dona va poder córrer una Marató de manera oficial va ser als Jocs Olímpics de Los Ángeles, el 1984. Actualment, les corredores suposen un 15% del total de participants, de mitjana, en una marató popular.
La Marató té el seu origen en la gesta de Fidipedes, un soldat grec que va recórrer la distància entre Marató (Grècia) i Atenes per anunciar la victòria de l’exèrcit persa. Sembla ser que va morir d’esgotament, però sense saber-ho va fixar una distància que amb els anys esdevindria la prova definitiva per a molts corredors d’arreu del món.
Diumenge vinent es celebra a Barcelona la 41a edició de la marató de la ciutat. Tot i que la història de la cursa comença a Palafrugell, on el 1978 es va celebrar el que es coneixia com a Marató de Catalunya. No va ser fins dos anys més tard que l’administració catalana va donar els permisos perquè l’esdeveniment es celebrés a la ciutat de Barcelona. Mica en mica va anar guanyant en nombre de participants, fins a esdevenir una de les maratons més importants del món. Això sí, per darrera de les que conformen el World Marathon Majors, la competició internacional que agrupa les sis maratons més importants del món: les de Berlín, Boston, Chicago, Londres, Nova York i Tokio.
Tot i que de maratons se’n celebren a moltes ciutats del món, i també als campionats d’atletisme, la prova és especialment coneguda per ser la que tanca, sempre, els Jocs Olímpics.
Però... quan es triga a completar 42,195 quilòmetres? Depèn de les cames, del vent i de la bondat del circuit però actualment el rècord el té Eliud Kipchoge, un atleta kenià que va completar la Marató de Berlín del 2018 en 2h01:39.
Pel què fa al rècord femení, el té curiosament una dona blanca, l’anglesa Paula Radcliffe, que va fer la Marató de Londres en 2h15:25 l’any 2003. Des d’aleshores, cap dona ha corregut més ràpid durant tants quilòmetres.
Aquests temps no els fa qualsevol! La mitjana en recórrer una marató és de quatre hores. La finalitzen un 80% dels inscrits i la mitjana de participants té 40 anys.
Diumenge Barcelona s’omplirà amb milers de corredors i corredores; per molts, serà la primera. Les darreres nits ha costat agafar el son. Aquella lesió que no ens abandona ens ha fet la guitza en els darrers entrenaments. No sabem què menjar el dia abans. Volem arribar a la meta. Ho volem molt! Fa mesos que correm per arribar a les Torres Venecianes. I la incertesa ens atabala... perquè el que depenia de nosaltres ja està fet. Així que, sort!
-
Córrer o morir
Kiss or kill. Besa o mata. Besa la glòria o mor en intentar-ho. Perdre és morir, guanyar és sentir. La lluita és el que diferencia una victòria, un vencedor. Quantes vegades has plorat de ràbia i de dolor? Quantes vegades has perdut la memòria, la veu i el seny de l'esgotament? I quantes vegades, en aquesta situació, t'has dit, amb un gran somriure: << Una altra volta! Un parell d'hores més! Una altra pujada! El dolor no existeix, només és dins del teu cap. Controla'l, destrueix-lo, elimina'l i continua. Fes sofrir els teus rivals. Mata'ls>>. Sóc egoista, oi? L'esport és egoista, perquè s'ha de ser egoista per saber lluitar i sofrir, per estimar la soledat i l'infern. Aturar-se, estossegar, tenir fred, no sentir les cames, tenir nàusees, vòmits, mal de cap, cops, sang...Hi ha alguna cosa millor. Així comença el llibre Córrer o morir és el diari d'un guanyador, una filosofia de vida, una lliçó exemplar per a tots nosaltres. Per què correm? Aquesta és la pregunta que ens plantegen totes aquelles persones que no corren, però sobretot és el que ens preguntem nosaltres mateixos cada nit abans d'adormir-nos. Kilian Jornet un gran esportista, un heroi, una persona extraordinària... s'acaben els adjectius per descriure aquest fora de sèrie. És l'actual campió mundial de skyrunning, una de les proves físiques més dures del planeta. Ha pujat i baixat el Kilimanjaro més ràpidament que cal altra persona al món. Ha fulminat tots els rècords mundials en cada repte que s'ha proposat: L'Ultra Trail del Mont Blanc, la Transpirenaica, Tahoe Rim Trial. Més informació: Obres de Kilian Jornet al catàleg de la Xarxa de Biblioteques Recomanat per Carla Canongia. Bib. Municipal L'Ateneu d'Esparreguera
-
Manual básico del atletismo
Has pensat en començar a córrer i no saps com fer-ho de manera adequada? En aquest "Manual básico del atletismo" trobaràs la manera d'introduir-te per primera vegada en aquest món. L'atletisme és un esport que consisteix en la realització de diferents proves d'objectius i activitats diferents. Es poden classificar en 3 apartats: curses, concursos (salts i llançaments) i proves combinades (heptatló i decatló). El mot atletisme prové de la paraula grega "athlon" que significa lluita, competència, combat o similars. Aquest llibre és un complet manual pràctic sobre l'atletisme on s'explica les seves diferents modalitats: les carreres, els salts, els llançaments, les proves combinades. De cada disciplina ens descriu els tipus i la manera de practicar-los. Més informació: Disciplines olímpiques de l'atletisme XIV Campionats Mundials d'Atletisme 2013 Aplicació d'entrenador personal Recomanat per Carla Canongia. Bib. Beat Domènec Castellet d'Esparreguera
-
Non Stop! : esportista, bombera i mare
Emma Roca és llicenciada en bioquímica i bombera, a més és una apassionada dels Raids d'aventura i de les curses d'ultrafons, amb les quals ha aconseguit molts èxits i renom en el món d'aquest esport. A part, és mare de tres fills i combina a la perfecció totes aquestes coses, per això ha volgut fer aquest llibre i explicar com ho fa, segons ella la vida és un repte i ella cada dia fa tot el possible per aconseguir-lo. El llibre també explica les seves vivències com a dona al cos de bombers, com a mare a les curses i moltes altres anècdotes que fan del llibre un perfecte "Non Stop" per viure la vida al màxim fent tot allò que es vulgui. Més informació: Curses d'altitud a les biblioteques Recomanat per Berta Cama Sánchez. Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès
-
Entrenamiento para ultra raid
Aquest manual et serà de gran utilitat per preparar una cursa d'ultrafons per muntanya i sobreviure al seu entrenament. Perquè si vols enfrontar-te a aquest repte esportiu, el primer que has de saber és que la teva preparació no pot basar-se només en l'acumulació descontrolada d'hores, quilòmetres i metres de desnivell. A més, conciliar els teus entrenaments amb la teva vida laboral i familiar segur que no resulta una tasca fàcil. *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals
-
Córrer, menjar, viure: la increïble història d'un corredor llegendari
Jurek és un campió d'ultramaratons de renom mundial, rècord 24-hour American (266 km - 6 ½ maratons en un dia), que s'entrena i corre seguint una dieta sana. Ha aparegut en el bestseller Nascuts per córrer i a molts mitjans de comunicació. Conegut i admirat pel seu estil de vida conscient, també és un orador molt motivacional, terapeuta físic, entrenador, xef i columnista. Scott Jurek, junt amb Steve Friedman, ens explica com es va transformar i, si ell ho va fer, tu ho pots fer, tant és com siguis. De petit, no era el més ràpid, ni el més fort, ni el més llest, tampoc sabia què volia. La seva història pot ser la teva. Farcit de colpidores històries de resistència, amb fotografies d'amics, d'informació útil i de consells pràctics (incloent receptes veganes pròpies), amb aquest llibre Jurek motiva al lector per arribar més lluny, reflexionar sobre l'alimentació i explorar els límits personals. Més informació: Llibres sobre Esportistes - Nutrició a la Xarxa de Biblioteques Curses pedestres a la Xarxa de Biblioteques Recomanat per Carla Canongia. Bib. Municipal L'Ateneu d'Esparreguera
-
La Aventura de correr descalzo
Emilio Sáez va passar d'anar a quatre grapes a córrer, cada any corria una marató, fins que arriben les lesions i llavors despullar els peus va ser la solució per poder seguir corrent més i millor. La seva vida ha estat marcada pel moviment, tant pels llocs de residència com per els seus treballs, però sempre ha sigut corredor. I així és com transmet la seva experiència i la d'altres corredors. Sáez decideix deixar les vambes, medicines, pròtesis ortopèdiques i s'endinsa en el món d'anar descalç o barefoot. Sorprenentment, els dolors de les velles lesions desapareixen i els seus peus nus li permeten recuperar de nou la passió per córrer. L'autor torna a córrer gaudint, fent-se fort sense fer-se mal. Ha restablert la comunicació amb la terra i els seus peus connecten a ella de forma directa. Ara, córrer descalç és cada dia una aventura. Més informació: Running a la Xarxa de Biblioteques Entrenament (Esport) a la Xarxa de Biblioteques Recomanat per Carla Canongia. Bib. Municipal L'Ateneu d'Esparreguera
-
Maratón: del principiante al corredor de élite
42.192 Km, tothom qui vol fer una marató té al cap aquest número, i és que córrer durant més de 42 Km no és una cosa que es pugui fer sense entrenar-se i preparar-se correctament. Aquí us recomanem aquest llibre que pot ajudar-vos a preparar-la si ho teniu com a repte nou o bé per millorar la vostra marca personal en el cas que ja n'hagueu fet més d'una. Escrit per Richard Nerurkar, que va ser un dels millors atletes de finals del segle XX, quedant entre els deu primers atletes a maratons com la de Londres, olimpíades, campionats mundials i europeus. Els seus consells, programes, vivències personals estan escrits en aquest llibre i això el converteix en un manual essencial per a tots els corredors de maratons o per aquella gent que vol arribar a ser-ho algun dia, així com també per als entrenadors i seguidors de l'atletisme. Hi trobareu com estructurar una preparació específica efectiva, com entrenar més fort, com millorar la resistència i el ritme i com donar el millor d'un mateix el dia de la carrera. Més informació: Maratons al Catàleg de la Xarxa de Biblioteques. Recomanació feta per Berta Cama Sànchez. Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès.
-
Guía completa running y maratón
Aquest llibre està dirigit tant a aquells que volen iniciar-se en la pràctica d'aquest popular esport com als que ja ho dominen i busquen consells per millorar la seva tècnica i obtenir millors resultats. Cada capítol aborda una àrea diferent, des del funcionament dels músculs i les claus de la biomecànica que va potencien el seu rendiment, fins a les bases d'una correcta preparació per a una carrera o marató, que inclouen un ampli ventall d'exercicis d'escalfament, refredament i recuperació, i programes setmanals dissenyats per professionals que permeten millorar cada dia fins a aconseguir el rendiment màxim. Així mateix ofereix innombrables consells per evitar o tractar lesions, recuperar després d'una carrera o escollir la indumentària adequada a les seves necessitats. *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals
-
Mujeres que corren
Cristina Mitre és periodista, va treballar en una empresa de relacions públiques on es va especialitzar en comunicació sobre moda i bellesa. Avui dia és directora de la secció de bellesa de la revista Elle i autora del blog "The beauty mail", on dos cops per setmana comparteix a la xarxa aspectes de bellesa, salut i esport. L'autora és també la responsable d'una web on es promou l'esport de manera solidària. La Cristina va començar a córrer als 32 anys i com moltes altres dones ho va començar a fer per perdre uns quilos de massa, per fer una mica d'exercici, per moure's, per estar bé amb ella mateixa. Va resultar que només quedaven places lliures a l'activitat de "corredors populars" i els seus inicis van ser terribles! Era a principis de setembre de l'any 2009 i era el moment de fer-se bons propòsits però mai s'hagués imaginat poder córrer. Aquesta forma de començar la seva experiència personal anima a molta gent que també han tingut les mateixes sensacions. I molt a poc a poc l'autora ens va introduint detalls de millores en el seu dia a dia, en els seus entrenaments sense oblidar que córrer és un esport dur, exigent i que vol esforç. Ens explica els dubtes i errors del corredor inexpert, des de les vambes inadequades, uns mitjons estrenats en una cursa, una sortida on ens hem abrigat massa, alguna peça de roba que no és còmode o fa llagues... Ens parla de l'alimentació i de la hidratació, fins i tot dóna receptes sanes i fàcils de preparar, ens explica amb detalls quins complements poden ser molt importants com el pulsòmetre, ens mostra estiraments d'abans i de després de fer esport, ens parla de les lesions, de la importància de les revisions mèdiques periòdiques i de la prova d'esforç per saber les nostres limitacions, dels sentiments, del cansament, del patiment i de la immensa sensació de felicitat quan creues la meta. Però córrer no és només un esport, és també un acte solidari on moltes persones es troben per una mateixa causa, per lluitar contra una malaltia, per ajudar a gent necessitada i ja no només estàs bé entre aquestes persones perquè corren com tu, sinó perquè també volen ajudar i tenen un mateix sentiment. Més informació: Pàgina web "Mujeres que corren" Recomanat per Bib. Frederica Montseny. Canovelles
-
Correr descalzo
Tot i la sofisticació del calçat esportiu que podem trobar al mercat, en el món del running s'està estenent darrerament una tendència promoguda per alguns coneguts entrenadors i corredors, que consisteix a córrer descalç o amb un calçat minimalista que produeix la sensació el màxim assemblada a no portar calçat. Aquesta modalitat es practica tan sobre asfalt com a la muntanya, amb l'objectiu de tornar a un estil més natural d'acord amb l'anatomia de l'ésser humà, i que segons sembla, ens pot aportar beneficis a nivell postural i en molts casos contribueix a eliminar mals d'esquena, de cadera, de genolls o de peus. L'autor d'aquest llibre és Jason Robillard, un dels principals divulgadors de la tècnica Barefoot Running, i reconegut professional del running com a corredor, entrenador i docent. Amb aquesta obra us podreu iniciar en la modalitat de córrer descalç o amb calçat minimalista, partint de l'experiència i Ies sensacions del propi autor del treball, el qual us anirà donant els consells a seguir per poder evolucionar en la tècnica d'anar descalç, o com acostumar-se a aquest tipus de calçat si us decidiu per les sabatilles esportives minimalistes. Com que previsiblement us trobareu amb problemes degut a la falta de costum, també us orientarà de com resoldre, per exemple, les ampolles dels peus provocades per la fricció, o com podeu fer-ho per enfortir les plantes dels peus. Una part important del llibre i que no podia faltar són els programes d'entrenament, ja que Robillard ens proposa que quan estiguem preparats en aquesta tècnica puguem posar-la en pràctica a nivell de competició. Un dels capítols finals precisament, i per animar aquells que s'hagin llançat a la modalitat del Barefoot Running, està dedicat a relatar l'experiència d'aquest runner a la cursa Hallucination, de 160 Km. i que, per descomptat, el va fer descalç. Més informació: Running a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona Recomanat per Francesc Puig. Biblioteca Ateneu Les Bases de Manresa
-
Córrer o morir
Kiss or kill. Besa o mata. Besa la glòria o mor en intentar-ho. Perdre és morir, guanyar és sentir. La lluita és el que diferencia una victòria, un vencedor. Quantes vegades has plorat de ràbia i de dolor? Quantes vegades has perdut la memòria, la veu i el seny de l'esgotament? I quantes vegades, en aquesta situació, t'has dit, amb un gran somriure: << Una altra volta! Un parell d'hores més! Una altra pujada! El dolor no existeix, només és dins del teu cap. Controla'l, destrueix-lo, elimina'l i continua. Fes sofrir els teus rivals. Mata'ls>>. Sóc egoista, oi? L'esport és egoista, perquè s'ha de ser egoista per saber lluitar i sofrir, per estimar la soledat i l'infern. Aturar-se, estossegar, tenir fred, no sentir les cames, tenir nàusees, vòmits, mal de cap, cops, sang...Hi ha alguna cosa millor. Així comença el llibre Córrer o morir és el diari d'un guanyador, una filosofia de vida, una lliçó exemplar per a tots nosaltres. Per què correm? Aquesta és la pregunta que ens plantegen totes aquelles persones que no corren, però sobretot és el que ens preguntem nosaltres mateixos cada nit abans d'adormir-nos. Kilian Jornet un gran esportista, un heroi, una persona extraordinària... s'acaben els adjectius per descriure aquest fora de sèrie. És l'actual campió mundial de skyrunning, una de les proves físiques més dures del planeta. Ha pujat i baixat el Kilimanjaro més ràpidament que cal altra persona al món. Ha fulminat tots els rècords mundials en cada repte que s'ha proposat: L'Ultra Trail del Mont Blanc, la Transpirenaica, Tahoe Rim Trial. Més informació: Obres de Kilian Jornet al catàleg de la Xarxa de Biblioteques Recomanat per Carla Canongia. Bib. Municipal L'Ateneu d'Esparreguera
-
Non Stop! : esportista, bombera i mare
Emma Roca és llicenciada en bioquímica i bombera, a més és una apassionada dels Raids d'aventura i de les curses d'ultrafons, amb les quals ha aconseguit molts èxits i renom en el món d'aquest esport. A part, és mare de tres fills i combina a la perfecció totes aquestes coses, per això ha volgut fer aquest llibre i explicar com ho fa, segons ella la vida és un repte i ella cada dia fa tot el possible per aconseguir-lo. El llibre també explica les seves vivències com a dona al cos de bombers, com a mare a les curses i moltes altres anècdotes que fan del llibre un perfecte "Non Stop" per viure la vida al màxim fent tot allò que es vulgui. Més informació: Curses d'altitud a les biblioteques Recomanat per Berta Cama Sánchez. Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès
-
Córrer, menjar, viure: la increïble història d'un corredor llegendari
Jurek és un campió d'ultramaratons de renom mundial, rècord 24-hour American (266 km - 6 ½ maratons en un dia), que s'entrena i corre seguint una dieta sana. Ha aparegut en el bestseller Nascuts per córrer i a molts mitjans de comunicació. Conegut i admirat pel seu estil de vida conscient, també és un orador molt motivacional, terapeuta físic, entrenador, xef i columnista. Scott Jurek, junt amb Steve Friedman, ens explica com es va transformar i, si ell ho va fer, tu ho pots fer, tant és com siguis. De petit, no era el més ràpid, ni el més fort, ni el més llest, tampoc sabia què volia. La seva història pot ser la teva. Farcit de colpidores històries de resistència, amb fotografies d'amics, d'informació útil i de consells pràctics (incloent receptes veganes pròpies), amb aquest llibre Jurek motiva al lector per arribar més lluny, reflexionar sobre l'alimentació i explorar els límits personals. Més informació: Llibres sobre Esportistes - Nutrició a la Xarxa de Biblioteques Curses pedestres a la Xarxa de Biblioteques Recomanat per Carla Canongia. Bib. Municipal L'Ateneu d'Esparreguera
-
Maratón: del principiante al corredor de élite
42.192 Km, tothom qui vol fer una marató té al cap aquest número, i és que córrer durant més de 42 Km no és una cosa que es pugui fer sense entrenar-se i preparar-se correctament. Aquí us recomanem aquest llibre que pot ajudar-vos a preparar-la si ho teniu com a repte nou o bé per millorar la vostra marca personal en el cas que ja n'hagueu fet més d'una. Escrit per Richard Nerurkar, que va ser un dels millors atletes de finals del segle XX, quedant entre els deu primers atletes a maratons com la de Londres, olimpíades, campionats mundials i europeus. Els seus consells, programes, vivències personals estan escrits en aquest llibre i això el converteix en un manual essencial per a tots els corredors de maratons o per aquella gent que vol arribar a ser-ho algun dia, així com també per als entrenadors i seguidors de l'atletisme. Hi trobareu com estructurar una preparació específica efectiva, com entrenar més fort, com millorar la resistència i el ritme i com donar el millor d'un mateix el dia de la carrera. Més informació: Maratons al Catàleg de la Xarxa de Biblioteques. Recomanació feta per Berta Cama Sànchez. Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès.
-
Mujeres que corren
Cristina Mitre és periodista, va treballar en una empresa de relacions públiques on es va especialitzar en comunicació sobre moda i bellesa. Avui dia és directora de la secció de bellesa de la revista Elle i autora del blog "The beauty mail", on dos cops per setmana comparteix a la xarxa aspectes de bellesa, salut i esport. L'autora és també la responsable d'una web on es promou l'esport de manera solidària. La Cristina va començar a córrer als 32 anys i com moltes altres dones ho va començar a fer per perdre uns quilos de massa, per fer una mica d'exercici, per moure's, per estar bé amb ella mateixa. Va resultar que només quedaven places lliures a l'activitat de "corredors populars" i els seus inicis van ser terribles! Era a principis de setembre de l'any 2009 i era el moment de fer-se bons propòsits però mai s'hagués imaginat poder córrer. Aquesta forma de començar la seva experiència personal anima a molta gent que també han tingut les mateixes sensacions. I molt a poc a poc l'autora ens va introduint detalls de millores en el seu dia a dia, en els seus entrenaments sense oblidar que córrer és un esport dur, exigent i que vol esforç. Ens explica els dubtes i errors del corredor inexpert, des de les vambes inadequades, uns mitjons estrenats en una cursa, una sortida on ens hem abrigat massa, alguna peça de roba que no és còmode o fa llagues... Ens parla de l'alimentació i de la hidratació, fins i tot dóna receptes sanes i fàcils de preparar, ens explica amb detalls quins complements poden ser molt importants com el pulsòmetre, ens mostra estiraments d'abans i de després de fer esport, ens parla de les lesions, de la importància de les revisions mèdiques periòdiques i de la prova d'esforç per saber les nostres limitacions, dels sentiments, del cansament, del patiment i de la immensa sensació de felicitat quan creues la meta. Però córrer no és només un esport, és també un acte solidari on moltes persones es troben per una mateixa causa, per lluitar contra una malaltia, per ajudar a gent necessitada i ja no només estàs bé entre aquestes persones perquè corren com tu, sinó perquè també volen ajudar i tenen un mateix sentiment. Més informació: Pàgina web "Mujeres que corren" Recomanat per Bib. Frederica Montseny. Canovelles
-
Manual básico del atletismo
Has pensat en començar a córrer i no saps com fer-ho de manera adequada? En aquest "Manual básico del atletismo" trobaràs la manera d'introduir-te per primera vegada en aquest món. L'atletisme és un esport que consisteix en la realització de diferents proves d'objectius i activitats diferents. Es poden classificar en 3 apartats: curses, concursos (salts i llançaments) i proves combinades (heptatló i decatló). El mot atletisme prové de la paraula grega "athlon" que significa lluita, competència, combat o similars. Aquest llibre és un complet manual pràctic sobre l'atletisme on s'explica les seves diferents modalitats: les carreres, els salts, els llançaments, les proves combinades. De cada disciplina ens descriu els tipus i la manera de practicar-los. Més informació: Disciplines olímpiques de l'atletisme XIV Campionats Mundials d'Atletisme 2013 Aplicació d'entrenador personal Recomanat per Carla Canongia. Bib. Beat Domènec Castellet d'Esparreguera
-
Entrenamiento para ultra raid
Aquest manual et serà de gran utilitat per preparar una cursa d'ultrafons per muntanya i sobreviure al seu entrenament. Perquè si vols enfrontar-te a aquest repte esportiu, el primer que has de saber és que la teva preparació no pot basar-se només en l'acumulació descontrolada d'hores, quilòmetres i metres de desnivell. A més, conciliar els teus entrenaments amb la teva vida laboral i familiar segur que no resulta una tasca fàcil. *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals
-
La Aventura de correr descalzo
Emilio Sáez va passar d'anar a quatre grapes a córrer, cada any corria una marató, fins que arriben les lesions i llavors despullar els peus va ser la solució per poder seguir corrent més i millor. La seva vida ha estat marcada pel moviment, tant pels llocs de residència com per els seus treballs, però sempre ha sigut corredor. I així és com transmet la seva experiència i la d'altres corredors. Sáez decideix deixar les vambes, medicines, pròtesis ortopèdiques i s'endinsa en el món d'anar descalç o barefoot. Sorprenentment, els dolors de les velles lesions desapareixen i els seus peus nus li permeten recuperar de nou la passió per córrer. L'autor torna a córrer gaudint, fent-se fort sense fer-se mal. Ha restablert la comunicació amb la terra i els seus peus connecten a ella de forma directa. Ara, córrer descalç és cada dia una aventura. Més informació: Running a la Xarxa de Biblioteques Entrenament (Esport) a la Xarxa de Biblioteques Recomanat per Carla Canongia. Bib. Municipal L'Ateneu d'Esparreguera
-
Guía completa running y maratón
Aquest llibre està dirigit tant a aquells que volen iniciar-se en la pràctica d'aquest popular esport com als que ja ho dominen i busquen consells per millorar la seva tècnica i obtenir millors resultats. Cada capítol aborda una àrea diferent, des del funcionament dels músculs i les claus de la biomecànica que va potencien el seu rendiment, fins a les bases d'una correcta preparació per a una carrera o marató, que inclouen un ampli ventall d'exercicis d'escalfament, refredament i recuperació, i programes setmanals dissenyats per professionals que permeten millorar cada dia fins a aconseguir el rendiment màxim. Així mateix ofereix innombrables consells per evitar o tractar lesions, recuperar després d'una carrera o escollir la indumentària adequada a les seves necessitats. *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals
-
Correr descalzo
Tot i la sofisticació del calçat esportiu que podem trobar al mercat, en el món del running s'està estenent darrerament una tendència promoguda per alguns coneguts entrenadors i corredors, que consisteix a córrer descalç o amb un calçat minimalista que produeix la sensació el màxim assemblada a no portar calçat. Aquesta modalitat es practica tan sobre asfalt com a la muntanya, amb l'objectiu de tornar a un estil més natural d'acord amb l'anatomia de l'ésser humà, i que segons sembla, ens pot aportar beneficis a nivell postural i en molts casos contribueix a eliminar mals d'esquena, de cadera, de genolls o de peus. L'autor d'aquest llibre és Jason Robillard, un dels principals divulgadors de la tècnica Barefoot Running, i reconegut professional del running com a corredor, entrenador i docent. Amb aquesta obra us podreu iniciar en la modalitat de córrer descalç o amb calçat minimalista, partint de l'experiència i Ies sensacions del propi autor del treball, el qual us anirà donant els consells a seguir per poder evolucionar en la tècnica d'anar descalç, o com acostumar-se a aquest tipus de calçat si us decidiu per les sabatilles esportives minimalistes. Com que previsiblement us trobareu amb problemes degut a la falta de costum, també us orientarà de com resoldre, per exemple, les ampolles dels peus provocades per la fricció, o com podeu fer-ho per enfortir les plantes dels peus. Una part important del llibre i que no podia faltar són els programes d'entrenament, ja que Robillard ens proposa que quan estiguem preparats en aquesta tècnica puguem posar-la en pràctica a nivell de competició. Un dels capítols finals precisament, i per animar aquells que s'hagin llançat a la modalitat del Barefoot Running, està dedicat a relatar l'experiència d'aquest runner a la cursa Hallucination, de 160 Km. i que, per descomptat, el va fer descalç. Més informació: Running a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona Recomanat per Francesc Puig. Biblioteca Ateneu Les Bases de Manresa
Aquest text pertany a una membre del Prestatge Virtual d'Esports que el passat 10 de març va córrer una marató per primer cop en la seva vida.
Un parell de dies després, les seves sensacions són immillorables; "estic flotant i de "subidón" encara..." i els inconvenients mínimss : "un genoll una mica tocat".
Les nostres més sinceres felicitacions a ella i als milers de participants en una prova tan dura.
A les biblioteques trobaràs:
Més cerques al catàleg Aladí:
Selecció de webs:
També et pot interessar:
Les soles gastades no són excusa per als raramuris
Marató de Barcelona (edició de 2018)