Els cistellers

Marieta cistellera

Tu que en saps de fer cistells

Me’n faràs una panera

Per anar a collir clavells

Autor de la fotografia: Jofre Ferrer

Clavells… o bolets, ara que en començarà a ser temporada (amb permís del canvi climàtic). Però ja tens el cistell a punt? Si no, és hora de passar per cal cisteller a buscar-ne un de ben ferm. Allà n’hi trobaràs de totes mides i formes; a part del típic per anar a buscar bolets també n’hi ha d’específics per a les flors, ous, caragols, alls... Fins i tot algun de ben modern per penjar davant la bicicleta. El cisteller també elabora paneres, coves, baguls, cabassos, garrafes, llenyers, safates i les tradicionals gorres de cop.

Els cistells es fan amb fibres vegetals. El material més conegut és el vímet, però també s’utilitzen el jonc, la canya, l’espart, la balca, l’abacà, la palma o el margalló. Aquest últim és molt típic de les Terres de l’Ebre, on creix vora el riu

I no només això: ara mateix la fibra vegetal és tendència i és fàcil trobar productes de cistelleria en objectes de decoració de la llar, complements de moda i fins i tot en instal·lacions artístiques i arquitectòniques (com per exemple, les escultures de vímet viu). Sigui per una cosa o una altra, el cistell mai passa de moda.

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 05-10-2022 Última actualització 11-10-2022