75 anys del naixement de Bugs Bunny

Bugs Bunny és un personatge de dibuixos animats que va protagonitzar molts curts de les sèries Looney Tunes i Merrie Melodies produïts per en Leon Schlesinger per la Warner Bros.

Bugs Bunny (oficialment va néixer el 30 d'abril de 1938) és una llebre o conill antropomòrfic gris, conegut per la seva personalitat frívola i despreocupada i que parla amb un marcat accent de Nova York a la seva versió original. Sempre va mastegant una pastanaga i saluda amb la coneguda frase: "Eh ... Què hi ha de nou, vell?"

El personatge està parcialment inspirat en la figura del còmic Groucho Marx. La forma en que mossega la pastanaga recorda a la forma com en Groucho fumava i una altra de les frases més populars del conill: "Per suposat, ja t'hauràs adonat que això significa la guerra", va ser dita per primer cop per en Marx a la pel·lícula Sopa de Ganso (1933).

Un personatge amb el caràcter molt semblant però força diferent físicament al Bugs Bunny que coneixem actualment, va aparèixer per primera vegada al curtmetratge Porky's Hare Hunt, estrenat el 30 d'abril de 1938. El curt va ser dirigit per en Ben "Bugs" Hardaway i Cal Dalton, el responsable del disseny original del personatge, tot i que no surt als crèdits.

Es considera que el seu debut oficial va ser l'any 1940 al curt A Wild Hare dirigit pel mateix Tex Avery. És el primer curt on tant en Bugs com l'Elmer apareixen amb la seva forma definitiva i amb els seus rols característics i on s'estrena el doblador que li donarà veu durant més de 50 anys, Mel Blanc.


El curtmetratge va ser un gran èxit comercial i va aconseguir una nominació als Premis Oscar com a millor curtmetratge d'animació.

Bunny es va convertir en l'estrella de Merrie Melodies i va gaudir d'una gran popularitat durant els anys '40 i '50. La seva darrera aparició en un curt a la gran pantalla va ser l'any 1964 amb False Hare, però Bugs ja estava dintre la petita pantalla des del 1960 amb The Bugs Bunny Show, programa que va estar en antena durant 40 anys.

   

Bugs Bunny va aparèixer en 163 curtmetratges durant la època daurada de l'animació americana, fent cameos en altres 3 i apareixent també en pel·lícules no animades com Qui va enganyar Roger Rabbit (1990) o Space Jam (1996).

L'any 2003 Bugs Bunny tornà a la televisió amb la sèrie Baby Looney Tunes i l'any 2011 es va estrenar el Nou show dels Looney Tunes.

   

Enllaços al catàleg Aladí


P
el·lícules de Bugs Bunny a la XBM


Enllaços externs


Bugs Bunny a la Viquipèdia.

Canal oficial a Youtube


Torna al prestatge
  ►
Efemèrides anteriors  ►