Dia Mundial de l'Alimentació

Sota el lema "El clima està canviant. L'alimentació i l'agricultura també", la Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO), el 16 d'octubre commemora el dia Mundial de l'Alimentació.

Aquest any es posa l'accent en què un dels problemes més greus associat al canvi climàtic és la seguretat alimentària, i malauradament els més afectats, a l'hora de poder accedir als aliments necessaris per cobrir les necessitats alimentàries bàsiques de la població, són els països més pobres.

Davant d'un creixement de la població constant en els darrers anys, els sistemes agrícoles i alimentaris s'hauran d'adaptar als efectes del canvi climàtic, i la manera d'aconseguir-ho és fent-los més resilients, productius i sostenibles per cobrir la demanda d'una població, que s'espera arribi als 9.600 milions l'any 2050.

La FAO apunta en el missatge per al Dia Mundial de l'Alimentació que cultivar de manera sostenible implica fer servir pràctiques que produeixen més amb menys en la mateixa superfície de terra i fer servir els recursos naturals amb seny. També significa reduir la pèrdua d'aliments abans de la fase final del producte o venda, a través d'iniciatives com una millor recol·lecció, embalatge, transport, infraestructures de mercat, així com marcs institucionals i legals.

Aquesta diada servirà, doncs, per fer una crida als països per abordar l'alimentació i l'agricultura en els seus plans d'acció climàtica, i per invertir més en el desenvolupament rural. Ja que reforçant la resiliència dels agricultors es garantirà la seguretat alimentària de la població, alhora que es reduiran les emissions.

font: Servei de Salut Pública i Consum. Diputació de Barcelona

 

 

  Cerca per TEMA al Catàleg Aladí:

A les biblioteques trobaràs: 

"El Futuro de los alimentos" / Brian J. Ford

 

" El Oprobio del hambre: alimentos, justicia y dinero en el siglo XXI" / David Rieff; traducción de Aurelio Major y Lucas Aznar
 

"Create. Eating, design and future food: The future laboratory" 

"Destrucción masiva: geopolítica del hambre" / Jean Ziegler; traducción de Jordi Terré 

"El Negocio del hambre: la especulación con alimentos" / Felipe L. Aranguren

 

 Selecció de webs:

 

   També et pot interessar:

 

Vés al prestatge de Salut ►

Data d'actualització: 13/10/2016