Esquí

Hi ha una sèrie d'esports que per les seves característiques es practiquen a l'hivern. En aquest cas parlarem d'un esport que te molts adeptes en temps de vacances de Nadal. Es tracta de l'esquí.

Sempre lliscant sobre la neu amb els esquís que donen nom a aquest esport hi ha diverses competències diferents, ja siguin de descens contra el rellotge (esquí alpí) , de resistència amb curses sobre terreny pla o en ascens (esquí de fons) o d'altres que també veurem.

Entre els simples aficionats hi ha que tria l'opció més tranquila i tradicional de l'esquí alpí i hi ha qui s'arrisca una mica més amb l'snowboard. Es fa servir una planxa per lliscar-hi dret per la neu, i acostuma a practicar-se en les mateixes pistes que l’esquí de fons.

Pels professionals ja deixem altres modalitats més arriscades com són el salt amb esquís que és exactament el que el seu nom indica: agafar velocitat per una rampa i saltar amb els esquís amb l’objectiu d’aterrar tan lluny com sigui possible. 

La combinada nòrdica barreja en una mateixa modalitat els salts d’esquí des d’un trampolí (un dels esports d’hivern més seguits arreu) i  l’esquí de fons.

El biatló combina l’esquí de fons i el tir al blanc en una cursa de 20 km per als homes i 15 per a les dones. Durant el recorregut han de fer quatre tirs, dempeus i estirats, i evitar penalitzacions.

 

Data de creació: 13/12/2019 Última actualització: 13/12/2019

Recomanem