Salut

Propietats nutricionals de la poma

iStock - OLEKSANDR PEREPELYTSIALa poma és el fruit de la pomera (Malus domestica) i pertany a la família de les rosàcies. L’arbre és originari de regions d’Àsia central i Europa oriental, i d’allà es va estendre per la resta del continent, Europa i Àfrica. Actualment, es cultiva pràcticament a tot el món, sent dels arbres fruiters més cultivats. Diuen que “una poma al dia, el metge t’estalvia”. I potser no ens ho estalviarà, però si que ens pot ajudar a preservar la nostra salut. Descobrim-la!

La pomera floreix a la primavera i es cull entre finals d’estiu i la tardor, quan el fruit és madur. No obstant, en trobem tot l’any ja que té una gran capacitat de conservació. Existeixen més de 7.500 varietats amb formes, colors, textures, olors i sabors molt diferents.

Pel que fa a nivell nutricional, la poma té un alt contingut d’aigua i minerals, que permeten refrescar-nos i hidratar-nos. Però el més rellevant és la capacitat antioxidant que té gràcies als flavonoides. Diferents estudis han mostrat que poden prevenir el desenvolupament de malalties cardiovasculars i certs tipus de càncers com els de còlon, pròstata i pulmó. Així mateix, és un excel·lent regulador intestinal. Si la mengem crua i amb pell anirà bé pel restrenyiment, ja que és lleugerament laxant; si la pelem i la deixem oxidar serà astringent. A més, ens ajudarà a reduir el colesterol.

La poma es menja com a fruita fresca. Si voleu consumir-la amb la pell, que és on es troben la major part dels antioxidants, procureu rentar-la bé. Gràcies a la seva dolçor, queda deliciosa de tota manera, tan crua com cuita. En temporades de fred com ara pot ser que vingui més de gust en forma de compota amb una mica de canyella, rostida al forn o en purés o salses com a acompanyament d’altres plats. També queda molt bé en amanides i és l’ingredient estrella d’infinits postres i pastissos.

Gaudiu-la!

 

Contingut elaborat amb el suport de: Servei de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona

 

Gaudeix a taula de la poma

Us oferim dues receptes amb aquest ingredient com a protagonista:


 

 

Poma al forn (pdf)

Fotografia: © iStock.com / wsmahar

 

 

 

 

Bunyols de poma (pdf)

Fotografia: © iStock.com /dirkr

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 26-03-2018 Última actualització 29-09-2020