Espais naturals

Hospitals d'animals

foto: CRAMJa saps què has de fer si algun cop, mentre passeges pel bosc, et trobes una tortuga ferida?

Doncs el mateix que si veus un dofí massa a prop de la platja: trucar immediatament a qualsevol dels centres de recuperació de fauna amenaçada que hi ha a les comarques de Barcelona. Però, per fer-ho, hauràs de saber quins són, no? Segueix llegint!

El Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya de Masquefa s'encarrega de guarir els animals de la fauna autòctona que, per diverses raons, ens podem trobar lesionats o desvalguts. Però la seva gran importància en la protecció de les espècies va més enllà de la feina que fa com a hospital d'animals. EL CRARC tracta de rehabilitar completament les tortugues, els llangardaixos i la resta dels seus petits pacients, de manera que puguin tornar al seu entorn natural el més aviat possible i amb plenes garanties de supervivència. Si et bé de gust participar en les jornades d'alliberament que organitza regularment el centre, segueix la seva agenda!

Un dels referents internacionals en el rescat, la curació i la recuperació de la fauna marina es troba a les platges del Prat de Llobregat i a Premià de Mar. El Centre de Recuperació d'Animals Marins disposa d'unes instal·lacions úniques a nivell europeu per al tractament de cetacis, tortugues i aus marines, i un equip de persones preparat per a l'acció a favor de les espècies les 24 hores, 365 dies l'any, a tot el litoral català. A més, el CRAM organitza visites molt ben preparades que permeten observar els animals que s'hi estan recuperant sense molestar-los, i deixa la porta oberta a qui vulgui apadrinar-los. Pensat-t'ho! Vols ser el padrí d'una tortuga?

Un altre hospital d'animals molt important és la Masia Fuives. Situada en una reserva natural del Berguedà, porta quaranta anys lluitant per la conservació i la recuperació del ruc o guarà català.

El Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrussa, a Santa Perpètua de Mogoda, que enguany celebra el 30è aniversari, va ser el primer a Catalunya i un dels pioners a l'Estat, i acull 2 de cada 3 animals recollits. Us convidem a veure el vídeo "Una visita a Torreferrussa", dins el programa "Batecs de Natura" emès per TV3 el 30/05/2017.

 

 

  A les biblioteques trobaràs:

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 30-10-2017 Última actualització 21-06-2022