Dia Internacional de la Gent Gran

iStock © Squaredpixels

 

Aquesta data es commemora des de l'any 1990, i pretén ser una jornada reivindicativa per sensibilitzar la població sobre el lloc que ocupa la gent gran dins la nostra societat.


 

 

L'Assemblea General de Nacions Unides, a la Resolució 45/106, de 14 de desembre de 1990, va proclamar l'1 d'octubre Dia Internacional de la Gent Gran.

La comunitat internacional insta d'aquesta manera a reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i proposa vetllar per una vellesa digna i segura.

Governs, associacions, institucions i totes les persones estan convidades a adherir-se a aquesta commemoració i a involucrar-se al desenvolupament d'una societat apta per a totes les edats.

La finalitat d'aquesta jornada festiva i reivindicativa és fer que les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i centre d'interès d'arreu del món, i difondre una imatge més positiva de l'envelliment.

La diada representa també una oportunitat per conscienciar la societat sobre l'estat en què es troba la gent gran i els desafiaments i problemes que afronta, així com per promoure accions apropiades per defensar-la i per respectar la seva dignitat i saviesa.


Moltes biblioteques organitzen al llarg de l'any activitats gratuïtes destinades a les persones d'edat. Podeu consultar l'Agenda d'activitats o bé adreçar-vos a la vostra biblioteca.

 

  Cerca per TEMA al Catàleg Aladí:


A les biblioteques trobaràs: 

"Qué pensiones, qué futuro: el estado de bienestar en el siglo XXI" / Miren Etxezarreta

"Lo que debes saber para que no te roben la pensión" / Vicenç Navarro, Juan Torres López

"Sexualidad  madura" / Manuel Lucas Matheu


Guies de lectura:


 Selecció de webs:

 

Vídeoclip de la cançó "Superpep" del disc "Tres paraules" del grup musical Desconeguts

Primer videoclip musical de l'organització Amics de la Gent Gran

 

Vés al prestatge de Salut ►

Data d'actualització: 01/10/2015