De sol a sol

Els humans pensem que nosaltres i el planeta terra som el melic de l'univers i tot gira al nostre voltant, però ja fa cinc-cents cinquanta anys que Nicolau Copèrnic, astrònom polonès, va formular la cosmologia heliocèntrica, amb el sol com a nucli del cosmos.
Aquest any celebrem els cinc-cents cinquantè aniversari del naixement del pare de l'astronomia moderna i us presentem tretze pel·lícules on l'astre sol és el protagonista indiscutible.

 

 

 

  A les biblioteques trobaràs:

El Imperio del Sol Steven Spielberg

Shangai 1941. Un nen britànic d’una família benestant acaba en un cap de concentració durant la 2a Guerra Mundial. L’actor Christian Bale va debutar en aquesta pel·lícula amb només 13 anys. Japó en nipó significa “país on neix el sol” i se’l coneix com el país del sol naixent. Fins a l’any 1947 va ser un imperi, l’Imperi del Japó.

 

 

Sol naciente Philip Kaufman

Una dona apareix morta a la festa d’una multinacional japonesa. Un policia retirat (Sean Connery), coneixedor dels costums i tradicions del país del sol naixent, ajudarà a la investigació del crim.

 

 

Cegados por el sol Luca Guadagnino

Remake de la pel·lícula "La piscina" (1969). Joc de relacions entre quatre persones que estiuegen, per diferents motius, a una petita illa italiana. L'excés de sol farà que els protagonistes s'alterin fins a arribar a un dramàtic final.

 

 

El Sol del membrillo Víctor Erice

Documental sobre el pintor Antonio López i el seu procés creatiu. L’artista va voler captar els rajos de sol quan aquests incidien en el fruit madur.

 

 

Duelo al sol King Vidor

Western. Una jove i atractiva mestissa índia va a viure a casa d'un senador. Els fills d'aquest no trigaran a barallar-se pel seu amor. El tòrrid sol de l'Oest americà deu ser el culpable que Pearl (Jennifer Jones) triï anar amb el germà més perillós (Gregory Peck), en un final antològic.

 

 

Un Lugar en el sol George Stevens

Pel·lícula guardonada amb diferents premis. La protagonista, Elisabeth Taylor, amb només 19 anys, va enlluernar amb la seva bellesa. Una pel·lícula sobre amors impossibles, els de l'aristòcrata (Taylor) i el jove sense recursos (Montgomery Clift). El sol, en aquest cas simbolitza un lloc inabastable, totalment vetat pels que no pertanyen a l'alta societat.

 

 

A pleno sol René Clement

Adaptació de la novel·la de Patricia Higshmith. Considerada una de les millors pel·lícules franceses de tots els temps. També es va rodar la versió americana "El talento de Mr. Ripley". El sol de l'arxipèlag napolità i les aigües blaves del Mediterrani ceguen al jove Ripley (Alain Delon), que intentarà suplantar la identitat d'un jove aristòcrata.

 

 

Los lunes al sol Fernando León de Aranoa

Per molts. Els dilluns és el pitjor dia de la setmana, segurament ens vindria més de gust no anar a treballar i gaudir del temps, potser prenent el sol a una terrasseta. En canvi, a la pel·lícula de Fernando León de Aranoa, els protagonistes no tenen més remei que no treballar, els dilluns ni cap altre dia de la setmana, ja que estan a l'atur. La pel·lícula narra la vida quotidiana d'un grup de parats a la ciutat de Vigo.

 

 

El sol siempre brilla en Kentucky John Ford

El protagonista, el jutge Priest, representa els ideals de justícia del director. John Ford va dir en diferents entrevistes que aquesta era la seva obra preferida.

 

 

Hermano sol, hermana luna Franco Zefirelli

Biografia de Sant Francesc D’Assis, fundador de l’ordre franciscana. Sant Francesc va composar el poema “Cántico del hermano sol” o “Cántico de las criaturas”, lloant les bondats del sol i la resta d’astres. Aquest també és el títol d’una cançó de Mecano del disc “Descanso dominical”.

 

 

Bajo el sol de SatánMaurice Pialat

Mossèn Donissan (Gerard Depardieu) dubta de la seva vocació sacerdotal. L’abat, paper que fa el mateix director Maurice Pialat, intentarà que segueixi el camí de la fe. L’eterna lluita entre el bé i el mal, aquí el sol com a símbol diabòlic.

 

 

Frio sol de invierno Pablo Malo

Un noi de bona família, amb problemes mentals, surt del psiquiàtric i es creua amb un adolescent problemàtic i la seva mare, prostituta. Aquesta relació canviarà per sempre la vida dels tres protagonistes. El fred sol d'hivern mai arribarà a escalfar a aquests tres personatges inadaptats.

 

Un Sol interior Claire Denis

Isabelle (Juliette Binoche), és una mare divorciada que va a la recerca de l’autèntic amor. En aquesta pel·lícula l’actriu protagonista brilla amb llum pròpia.

 

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 03-02-2023 Última actualització 06-02-2023