Salut

Propietats nutricionals del conill

© iStock.com / cynoclubEl conill és un animal herbívor i la seva dieta es composa sobretot de farratge verd, farratge sec i una part més petita de gra.

El conill ja es trobava a Europa durant la prehistòria i va ser durant l’Edat Mitjana quan es va començar a criar en granges. A partir dels anys 50 i 60 es va incrementar la seva producció de forma industrial. Actualment en podem trobar a les carnisseries durant tot l’any i només si el volem de caça ens haurem d’esperar als mesos de tardor i hivern.

Des del punt de vista nutricional, la carn de conill és considerada una carn blanca igual que la de pollastre o la de gall d’indi. La denominació de carn blanca es deu al color de la carn, que és més clara, degut a una menor concentració de mioglobina. Aquesta carn també conté menor proporció de greixos i és per això que es pot consumir amb una freqüència superior (2-3 cops per setmana) que la carn vermella.

La carn de conill ens aportarà proteïna d’alta qualitat amb tots els aminoàcids necessàries per al manteniment de les nostres estructures corporals. A més a més, el seu contingut en colesterol és baix, per la qual cosa la fan molt recomanable per prevenir malalties cardiovasculars. També destaca pel seu contingut en vitamines del grup B com la B12 necessària per la formació de cèl·lules sanguínies i la B3 i B6 que intervenen en el metabolisme energètic.

En el mercat, el conill es pot trobar sencer o per peces, gairebé la meitat del seu pes correspon a ós i això s’ha de tenir en compte alhora de calcular la quantitat necessària pel nombre de comensals. El conill sovint es cuina utilitzant plantes aromàtiques, ja que la seva carn absorbeix molt bé tots els aromes i en resulta una carn molt gustosa tant si és al forn com guisat o a la brasa.

Penseu en la carn de conill alhora de planificar els vostres àpats, és una carn molt saludable per a tothom !

 

Font: Servei de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona

 

Gaudeix a taula del conill

Us oferim dues receptes amb aquest ingredient com a protagonista:

Conill amb ceba (pdf)

Fotografia: iStock.com - Mache

Conill amb salsa de mostassa (pdf)

Fotografia: Diputació de Barcelona

 

  A les biblioteques trobaràs:

  Més cerques al catàleg Aladí:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 29-06-2017 Última actualització 29-09-2020