El boom de les bicicletes arran el Covid-19

Mai havien estat les botigues de bicicletes tan buides d’estoc, i mai els tallers d’aquests vehicles de dues rodes havien anat tan desbordats de feina. I és que la COVID-19 i la represa o “nova normalitat” que s’ha instal·lat al nostre país els darrers mesos han provocat una autèntica febre per les bicicletes.

Les vendes s’han multiplicat per quatre o per cinc, i a partir d’aquí, en funció de les mesures que s’adoptin per a afavorir-ne el seu ús, es podrà consolidar o no com una alternativa real de transport.

La bicicleta i el ciclisme en general han permès poder sortir a l’aire lliure, respirar, sentir-se lliure després de moltes setmanes de confinament. I ha permès fer-ho de manera segura, sense haver d’exposar-se al contagi del virus agafant el transport públic, i sense haver de dur mascareta. Això explicaria la fal·lera actual.

En tot cas, la resposta per fomentar aquest mitjà de transport ha estat desigual en funció de la sensibilitat dels governs. Per exemple, en alguns països han adoptat, arran de la pandèmia, mesures de suport a la compra de bicicletes, com ara França, que ha facilitat una subvenció de 50€ per bicicleta per a reparacions. En d’altres, s’està plantejant la limitació de velocitat a 30 km/h a totes les vies urbanes, per a poder vèncer la por de molta gent a agafar la bicicleta perquè se sent insegura.

La COVID-19, en tot cas, ha permès activar i accelerar el debat de la mobilitat sostenible, i quan hagi passat molts aspectes ja no tornaran a ser com abans. Tant de bo puguem aprofitar aquesta oportunitat!

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona ja us hem fet diverses recomanacions de llibres sobre aquest vehicle de dues rodes:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 07/10/2020 Última actualització: 28/10/2020