Especial Termalisme: 6 propostes de turisme termal

Les viles o zones termals tenen un entorn patrimonial, cultural, gastronòmic i paisatgístic de reconeguda rellevància que, conjuntament amb les instal·lacions balneàries, conformen una oferta turística de primer ordre que convida als visitants a gaudir d'una estada agradable i inoblidable.

Les aigües que provenen d'aquestes zones termals són especialment recomanades per millorar la circulació, les rehabilitacions postoperatòries, les contractures musculars, les vies respiratòries, entre altres. A més, es beneficiosa per a la relaxació i per recuperar les energies necessàries, tot gaudint de les sensacions que proporcionen els minerals d'aquestes aigües exclusives.

Caldes de Montbui és una vila termal situada a la comarca del Vallès Oriental, a la província de Barcelona. El municipi s'ubica entre els massissos de Sant Llorenç de Munt i el Montseny, al peu de la muntanya del Farell (805 m) i a la vall de la Riera de Caldes, que travessa el municipi de nord a sud.

Caldes és una zona de fractures i plegaments que tenen com a conseqüència l'aflorament d'aigües termals, que brollen a més de 74ºC, una de les més elevades d'Europa.

 

 

 

 

Sant Hilari Sacalm es troba a 800 metres d'altitud i està situat al massís de les Guilleries, al costat del Parc Natural del Montseny que va ser declarat reserva de la biosfera per la UNESCO l'any 1978.

És conegut arreu com el poble de les cent fonts. Fonts d'aigües mineromedicinals que han marcat l'economia de la vila i un dels seus principals atractius. La Font Picant, la Font Vella, la Font d'en Gurb, la Font del Cirerer, entre moltes altres, permeten tastar l'aigua com a font de vida i descobrir la frescor dels paisatges que l'envolten.

A les biblioteques trobaràs:

"Les Guilleries: amagatall de llegendes"

"Espai Natural de les Guilleries-Savassona"

"Les Guilleries: 40 excursions"
 

Recursos web:

Panticosa (Pandicosa en aragonès) és un poble de muntanya de la província d'Osca. Situat a la Vall del Tena hi trobem en el seu municipi una estació d'esquí alpí "Panticosa-Los Lagos". La seva ubicació tant a prop de les valls i les muntanyes la fa ideal per a la pràctica del senderisme, la pesca, l'escalada, descobrir el monument natural dels Glaciars Pirenaics, el gaudi de la natura o disfrutar del relax en el el seu balneari d'aigües termals.

 
 
 

Ourense és una ciutat de l'interior de Galícia, capital de la província d'Ourense. Les seves famoses fonts d'aigües termals, entre elles As Burgas, l'aigua brolla a temperatures superiors als 60°C. Ciutat monumental envoltada d'edificis històrics com la catedral, el pont vell, el claustre de San Francesc ,les esglésies de la Trinitat, Sant Domènec i el conjunt de la ciutat vella;  és també una població on l'impuls del turisme termal va deixant petjada.

 

 

A les biblioteques trobaràs:

"Ourense"

"Galicia"

"Guía gastro-turística de Galicia"
 

Recursos web:

Pirineus Orientals és el departament més septentrional de la regió francesa del Llenguadoc-Rosselló. Situat fent frontera amb Catalunya, Andorra i la regió francesa de Migdia-Pirineus. Hi destaquen els massissos del Carlit, del Canigó i de l'Albera, l'altiplà del Capcir i la vall de la Cerdanya. Als Pirineus Orientals s'hi troben muntanyes emblemàtiques, reserves naturals precioses, balnearis, fortificacions militars d'un ric patrimoni cultural, històric i simbòlic lligat al naixement de la nació catalana.

Les aigües termals de Llo, Dorres i Saint-Thomas-les-Bains fan que els Pirineus catalans siguin el lloc ideal per recarregar energia.

A les biblioteques trobaràs:

"Languedoc-Rosellón"

"Pirineus Orientals, ascensions i travessies amb raquetes de neu"

"Pirineos con niños"
 

Recursos web:

Romania posseeix la tercera part de les fonts d'aigües minerals i termals d'Europa (3000 en total) i més de cent cinquanta estacions termals. Baile Herculane, dins el districte de Constanta,  destaca perquè conserva nombroses restes de l'època romana (altars, piscines i aqüeductes).

Situada a la costa del Mar Negre i molt a prop de la capital del país (Bucarest), a Constanta hi trobem 4 balnearis importants: Eforie Nord, Mangalia, Saturn i Terchirghiol. A part dels monuments històrics, la zona ens ofereix un entorn paisatgístic i històric ideal per a una escapada.

A les biblioteques trobaràs:

"Rumanía y Bulgaria"

"Rumanía"

"Rumanía"
 

Recursos web: