Salut

Què són les varius?

Les varius són la dilatació i deformació de les venes, generalment de les cames. Això és produeix quan les parets dels vasos sanguinis són dèbils, no tanquen bé i la sang flueix en sentit contrari, estancant-se a les venes. Llavors, aquestes s'eixamplen i es dilaten.

Una de cada deu persones pateix aquesta patologia, que no és només un problema estètic sinó també de salut. A llarg termini, pot suposar complicacions.

Els principals símptomes són venes inflades i visibles sota la pell, pesadesa de cames, rampes, picors i, fins i tot, dolor fort.

L’herència genètica, el sobrepès per obesitat o embaràs, els canvis hormonals, els hàbits sendetaris i certes postures estàtiques i continuades són els factors de risc més recurrents.

Malauradament, l’aparició de varius no es pot prevenir però sí que pot endarrerir la seva formació i suavitzar els seus efectes. Les recomanacions són: seguir un estil de vida actiu, mantenir un pes adequat i una alimentació saludable, evitar postures estàtiques durant llargs períodes de temps, evitar creuar i doblegar les cames i utilitzar roba no cenyida i sabates de taló baix.

El diagnòstic l’ha de realitzar un metge especialista en angiologia i cirurgia vascular.

Actualment hi ha tractaments quirúrgics (per exemple: cirurgia ambulatòria, tecnologia làser...) i altres no quirúrgics (presoteràpia i drenatge linfàtic manual, radiofreqüència...)

Esperem que aquesta informació et sigui útil. Si necessites més informació pots demanar-la a la teva biblioteca.

Des de Biblioteca Virtual et convidem a visitar la web de l'Associació Cuida tus Venas, una organització sense ànim de lucre que persegueix la difusió i el coneixement sobre la Insuficiència Venosa, amb un doble objectiu: per una banda fomentar la seva prevenció i, per altre, ajudar a les persones que la pateixen a millorar la seva qualitat de vida.

La informació proporcionada al prestatge de Salut ha estat plantejada per donar suport, no reemplaçar, la relació directa que hi ha entre els pacients/visitants d'aquest portal web i el seu metge. Si té problemes de salut, consulti al seu metge.

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 06/06/2018 Última actualització: 06/06/2018