Sobre rodes per la muntanya

Practicar el ciclisme a la muntanya ha esdevingut un esport de moda i ara, a més, per a totes les condicions físiques amb l’aparició de les bicicletes elèctriques.

Des de sempre s’han utilitzat les bicicletes fora de les carreteres però el disseny específic per la muntanya va aparèixer a la dècada dels anys 70 als Estats units.

Amb els anys han anat evolucionant molt i ara podem trobar diversos tipus de bicicletes depenent de quin tipus de ciclista siguis. S’aconsella començar amb una bicicleta d’iniciació  amb les que qualsevol persona pot anar progressant fàcilment i anar veient què és el que més li diverteix i en funció d’això anar progressant o no amb altres tipus de bicicletes (Doble suspensió, Trail, Enduro, Cross Country...)

 

A més, actualment hi ha l’afegit de les bateries elèctriques, que tot i que encareixen el preu de les bicicletes, són una fantàstica opció per aquelles persones que es veuen limitades per les seves condicions físiques o d’edat.

Pots trobar una bona mostra de llibres sobre rutes de diversa dificultat amb mapes

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Actualment hi ha un munt de rutes marcades per totes les muntanyes i camins d’arreu del món, de diverses dificultats i durada, i en molts casos esdevenen el destí de les vacances de moltes famílies o persones aventureres.

A més, per aquelles persones que són més competitives hi ha curses al llarg de l’any, podeu consultar-ne el calendari per fer la inscripció aquí:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

I per acabar, recordar que és important portar la bicicleta al mecànic especialitzat, tot i que a les biblioteques podeu trobar llibres sobre com fer-ne un manteniment bàsic, sobretot per quan hi ha algun incident que cal ser reparat en ruta, com pot ser una punxada:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 24-11-2022 Última actualització 19-12-2022