Salut

Biblioplatges i bibliopiscines: lectors en banyador i biquini

A l’estiu, algunes biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals canvien d’aires. Agafen part dels seus fons per dur-los a l’aire lliure i, d’aquesta manera, apropar la lectura als ciutadans d’una manera diferent a la resta de l’any.

Piscines, platges, terrasses, parcs... tots els escenaris són bons per despertar les ganes de llegir entre adults i infants. És per aquest motiu que els materials que es posen a disposició en aquests espais s’adrecen a diverses edats i interessos: novel·la curta, còmics, contes, revistes i diaris, tot allò que permeti una lectura ràpida.

També s'ofereixen activitats com ara tallers, xerrades i narracions de contes i, en alguns casos, també accés al servei Wi-Fi. Per utilitzar tota aquesta oferta, l'usuari només ha de presentar algun document que l'identifiqui.

IMATGE de la pirata Benvalenta a la biblioplatja de Castelldefels.

Més de dues dècades
La presència de biblioplatges i bibliopiscines en el paisatge estiuenc no és cap novetat. Una de les més veteranes és la Biblioteca de la platja "Carme Romaní" de Castelldefels, amb 25 anys d'història. Aquest any l'equipament presenta moltes novetats i celebrarà durant tot l'estiu el 20è aniversari de la publicació de la primera novel·la de la saga Harry Potter de J. K. Rowling.

Com veieu, les bibliopiscines i biblioplatges són indrets on estar ben fresquets aquest estiu i passar-s'ho d'allò més bé! Més aquest any, en que els termòmetres registren temperatures molt altes i, alguns dies, la calor és intensa... Cal recordar doncs que cal evitar una exposició solar en excés.

Per això, tant si sou d'aigua dolça com d'aigua salada, el personal de les biblioteques us ofereix tot un seguit de recomanacions sobre com protegir-vos bé del sol i protegir als infants quan estigueu a la biblioplatja o bibliopiscina.

 

Enguany podreu disposar de dues biblioplatges, vint-i-quatre bibliopiscines i set altres espais habilitats per a la lectura a l'aire lliure (mercats, jardins, parcs i patis). Els dies i horaris varien segons el municipi. [+ info]

Bon estiu i millors lectures!

  A les biblioteques trobaràs:

portada

Cuando calienta el sol / J.R Garcés Gatnau - DISPONIBLE VISTA PRÈVIA
portada

D'on surt el cotó de la samarreta? / Anne-Sophie Baumann ; il·lustracions de Didier Balicevic

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 03/08/2017 Última actualització: 03/08/2017