Esports

El desè aniversari de la Titan Desert

Roderes sobre el desert : 10 anys de Titan Desert

Del 27 d'abril al 2 de maig les roderes de 600 bicicletes deixaran rastre al desert del Marroc. La desena edició de la Titan Desert, amb rècord de participants, consta de més de 600 quilòmetres a recórrer entre la sorra més calenta i sota el sol més autèntic... Clica aquest enllaç i veuràs la notícia feta al prestatge.

L'origen de la Titan Desert by Garmin cal buscar-lo en el si de l'empresa RPMEvents (responsable de l'organització de diferents esdeveniments esportius), molt vinculada al món del motor.

Juan Porcar, esportista conegut per les seves reiterades participacions als rallys africans i per ser el primer en participar al Dakar l'any 1982 amb una moto fabricada a Catalunya (Ossa 310 Pionner) fou l'ideòleg de la cursa ciclista més dura del món. El 2006 ell i alguns companys de l'empresa van posar dins una coctelera el Raid Dakar, les dunes del desert del Marroc, el món de les dues rodes, i un parell de pedals, van sacsejar-ho bé i... de tot això en va sortir un somni: la Titan Desert!

 

Sortida : la il·lusió

 

 

 

 

 

En la primera edició, l'any 2006, van participar-hi 140 ciclistes, la major part d'ells aficionats. Molts, de Barcelona, i amb un nivell esportiu amateur. Amb el pas del temps s'hi van anar apuntant professionals i ex-professionals de l'esport. A dia d'avui, després de 10 anys, la Titan és una cursa de reconeixement mundial, un referent de les carreres per etapes, en aquesta ocasió des de Boumalne Dades fins a Maadid. Enguany corredors de luxe participaran de la carrera: el vigent campió Ondrej Fojtik; Oscar Pereiro, guanyador del Tour de França l'any 2006, i altres grans ciclistes. Tampoc hi faltaran esportistes d'altres especialitats, que armats de valor s'endinsaran en les dunes que per primera vegada formen part del recorregut: l'exjugador de bàsquet Iñaki de Miguel, el pilot del Dakar Joan Pedrero i l'exfutbolista Roberto Solozábal en són alguns exemples.

El gruix de la competició, però, el formen els 600 ciclistes que van teclejar el seu nom molt abans que acabés el termini d'inscripció. El 19 de febrer la premsa anunciava que, per primera vegada, la Titan Desert tancava inscripcions amb rècord de participants, amb representants de més de 20 països diferents.

Transcurs de l'etapa : l'esforç

 

 

 

 

 

I és que aquesta és una cursa especial, per la seva duresa, per la climatologia extrema i pel terreny on es disputa. La Titan Desert és el Dakar en roda prima... és el somni de tot atleta: anar cada dia més enllà, arribar a objectius més bèsties, superar-se a si mateix. I el desert és un lloc excel·lent per fer-ho.

Organitzada des d'Espanya, Marroc és el país que acull la Titan Desert by Garmin des dels seus inicis. El territori s'ha convertit és un inseparable company de viatge per als ciclistes participants, que podran gaudir, i patir!, durant set dies d'un terreny ideal per la pràctica de la bicicleta de muntanya.

La Titan Desert 2015 compta però amb algunes novetats: serà la que arribarà al punt més alt de la seva història (2930 m.), tindrà una etapa nocturna i una etapa sencera d'orientació; aquesta darrera innovació és segurament la més dura d'afrontar per als participants, que hauran de travessar les dunes del desert deixant-ho tot, o gairebé tot, en mans del seus navegadors.

Una altra novetat de l'edició d'enguany seran els controls antidopatge que es faran cada dia als primers classificats de la general i a dos corredors triats a l'atzar.

"Serà la Titan més neta de la història" Manu Tajada, director tècnic de la competició.

Arribada a meta : l'èxit.

 

 

 

 

 

La Titan Desert by Garmin a part del seu gran valor esportiu, és un punt d'acollida de diversos projectes solidaris. D'aquests volem destacar-ne un, iniciat en l'edició del 2014 i que enguany repeteix; es tracta del projecte "Volver a oír para voler a vivir", destinat a combatre els problemes d'audició dels habitants de les poblacions per on passa la cursa de mountain bikes. Les revisions auditives estaran patrocinades per la Fundació Repsol i GAES, i comptaran amb la col·laboració de l'associació d'Erfoud Sijilmassa pour integratius des soird-muerts Erfoud.

 

RECURSOS WEB


Web Oficial de Titan Desert

Les dades més importants de l'edició actual. Etapes, classificacions i els resums dels fets més destacats de cadascuna de les jornades.

 


Rutes amb bicicleta i amb GPS

Una vessant més lúdica del ciclisme d'aventura practicat a entorns naturals.

 


 

A LES BIBLIOTEQUES TROBARÀS