Cinema

Recorreguts cinematogràfics

 

Cinema compromès
 

 

Des de que els Lumière van filmar els obrers a la sortida de la fàbrica el 1895, el cinema ha evolucionat des d'un punt de vista tècnic i narratiu, però sempre i al llarg de la seva història, molts creadors han estat compromesos amb la realitat i han fet del cinema un mitjà per donar testimoni, denunciar o reflectir els costums i canvis de la societat.

En paraules del Jean Vigo, director de "L'Atalante" i "Zero en conducta", en el seu manifest anomenat Cap al cinema social: "Dirigir-se cap el cinema social, seria simplement permetre dir alguna cosa i despertar, en aquestes dames i cavallers que vénen al cinema a fer la digestió, sons que no siguin eructes ".

Us convidem a un recorregut per alguns del directors, moviments cinematogràfics, pel·lícules de ficció i documentals amb un fort component social, que ens fa mirar la realitat amb una mirada crítica i de denúncia.

La Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, disposa d'un fons especialitzat a en Cinema Social a la Biblioteca Josep Soler Vidal
 

Torna al prestatge  ►
Recorreguts anteriors  ►