Illes del Mediterrani: Mediterràniament…!

És probable que els que vivim prop del Mediterrani no siguem conscients del tresor que tenim en les nostres illes, en la seva bellesa i en la seva marcada personalitat, res a envejar a altres llocs del món famosos precisament per les seves illes. Les illes del Mediterrani no són només llocs on gaudir de sol i platja, la majoria ofereixen al visitant l’oportunitat de gaudir  d’un ric patrimoni històric i cultural i també d’un entorn natural envejable que convida a practicar el turisme actiu.

Amb les guies i mapes que trobaràs a les biblioteques podràs preparar el teu viatge a consciència i  segur que descobriràs mil i una raons que faran que el viatge sigui inobidable.

Les illes que us presentem només són una tria, totes són diferents i totes tenen el seu encant, només cal deixar-se enamorar.

Les illes Balears són un autèntic paradís i el tenim al costat de casa. Les platges són d’una qualitat extraordinària, com ho són també els paratges naturals de totes elles. Cada una té una personalitat propia : Mallorca, l’illa da la calma, Eivissa la hippie i reina de la festa, Menorca l’autèntica i Formentera la postal del paradís. Però cal anar més enllà perquè totes elles ofereixen al visitant  una gastronomia exquisita i un llegat històric, cultural, artístic i folklòric  extraordinàris. Practicar-hi el senderisme seguint per exemple el famós camí de Cavalls que dona la volta a l‘illa de Menorca o resseguir la Serra de Tramuntana de Mallorca són experiències que deixen empremta. Altres opcions són practicar el kaiac, el buceig i  altres esports d’aigua. Si es surt a navegar, ja sigui a vela o a motor la perpectiva que ofereixen les illes és completament diferent i sens dubte impressionant. Visitar les Balears és estimar-les segur.

  A les biblioteques trobaràs:

Mallorca / autores: Miquel Rayó, Gabriel Janer Manila y Miquel Ferrá
Mallorca / Jeffrey Kennedy
Mallorca express / [textos: Miquel Rayó y Antonio Vela]
Mallorca : senderisme pels GR, espais protegits i finques públiques / mapa i guia excursionista i turística: Jaume Tort
Mallorca : Tramuntana nord / mapa i guia excursionista i turística
Mallorca : Tramuntana central / mapa i guia excursionista i turística
Mallorca : gastronomia i cuina / fotografia: Oriol Aleu
Todas las playas de Mallorca / Miguel Ángel Álvarez Alperi
Menorca / por Miquel Rayó y Xavier Martínez i Edo
Menorca / textos: Antonio Vela y Miquel Rayó
Menorca imprescindible / [concepte i text: M. José Ferri Vizcaíno ; fotografies: Ricard Pla ... [et al.]]
Menorca / Albert Ollé, Jordi Monner
Todas las playas de Menorca / Miguel Ángel Álvarez Alperi
Ibiza y Formentera / por Miguel Rayó
Eivissa : la volta a l'illa : guia / [text: Marga Font ; fotografies: Oleguer Farriol ... [et al.]]
Eivissa/Ibiza, Formentera / mapa y guía excursionista y turística
Ibiza / [Antonio Vela, Miquel Rayo]

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Malta és una illa amb un passat carregat d’història, i és també l’únic país de la Mediterrània on la llengua oficial és l’anglès, motiu pel qual s’ha convertit en un destí per aprendre i practicar aquesta llengua. La capital, La Valetta, és una ciutat de perfil cinematogràfic on s’hi han rodat moltes pel·lícules i que convida a passejar pels seus estrets carrers amb edificis de pedra daurada i finestrals verds. La ciutat recorda constantment al visitant el seu orígen lligat a l’ordre religiosa i militar dels cavallers l’Ordre de Malta. Més enllà de la ciutat molts racons de natura per explorar i descobrir que us sorprendran.

  A les biblioteques trobaràs:

Malta y Gozo / Mary-Ann Gallagher
Malta y Gozo / [autores: Francisco Sánchez y Edgar de Puy]
Malta y Gozo / edición escrita y documentada por Brett Atkinson

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Sardenya és una illa vinculada plenament al mar, la seva costa és espectacular i convida a la navegació: la Costa de Corall s’anomena així pels seus fons de corall vermell, la Costa Esmeralda pel verd de les seves aigües i la ciutat de l’Alguer a les algues del seu litoral. Un dels esports que s’hi pot practicar és l’espeleologia, amb coves i grutes espectaculars. A la ciutat de l’Alguer es parla català des que Pere IV el Cerimoniós la va conquerir i repoblar amb gent del Principat i encara avui es conserven moltes tradicions de la cultura catalana. Els amants de l’arqueologia  poden intentar descobrir els misteris que amaguen les fortificacions circulars anomenades “Nuraghe”, n’hi ha més de 8.000 a tota l’illa. Sorprenent!

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Còrsega és una illa muntanyosa, rocosa, amb grans desnivells, de fet és una clara prolongació dels Alps, amb un Sender de Gran Recorregut de 180 km, el GR20, que la creua de Nord-est a sud-est i que és  considerat un dels més bells d’Europa. Els francesos, de qui depenen administrativament l’anomenen L’Île de beauté, illa de bellesa. Amb un passat històric i social convuls, ara presumeix de les seves platges i del seu litoral d’essència mediterrània.

Uns coneguts personatges , l’Astèrix i l’Obèlix, us en podran explicar moltes històries!

  A les biblioteques trobaràs:

Córcega / edición escrita y documentada por Claire Angot, Jean-Bernard Carillet, Olivier Cirendini
Astèrix a Còrsega / text de René Goscinny ; dibuixos d'Albert Uderzo

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Sicília és l’illa més gran del Mediterrani, separada d’Itàlia per l’estret de Messina i rodejada de petits arxipèlags d’illes. És una illa volcànica, amb l’Etna, el volcà actiu més gran d’Europa com a símbol i per aquest motiu ofereix la possibilitat de disfrutar de moltes activitats i experiències termals. La gastronomia de Sicília és mundialment reconeguda i apreciada, només per la seva cuina i la gran qualitat dels seus productes:oli, taronges, algergínies, formatges  i molts altres de la dieta mediterrània val la pena el viatge!

  A les biblioteques trobaràs:

Sicilia / autores: Silvia del Pozo Checa con la colaboración de Claudio Capozzi
Sicilia / autor y director de la colección: Philippe Gloaguen
Sicilia / autor y director de la colección: Philippe Gloaguen
Sicilia / autor: David Cabrera

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Un destí de veritable somni son les illes gregues. El problema és quina escollir perquè n’hi ha milers i totes diferents: volcàniques, àrides, frondoses amb els boscos de xipresos i les rengleres d’oliveres a tocar l’aigua de les cales de fina sorra blanca, negra o de còdols. Les Cíclades inclouen les conegudes Santorini, Mikonos, Delos,Naxos; les Jòniques Corfú, Ítaca, Zacint, Cefalònia. Sense oblidar Creta, prop d’Atenes es  troben les Espòrades i les Saròniques i altres grups d’illes són les de l’Egeu i les del Dodecanès, entre Grècia i Turquia.

Des del port d’Atenes, El Pireu, a l’estiu surten ferris a totes les illes, fet que permet fer moltes combinacions segons els gustos personals a més de gaudir del plaer de navegar pel Mediterrani. A les biblioteques trobaràs diferents guies que t’ajudaran a fer la tria i si ho fas escoltant la banda sonora de la pel·lícula Mamma mia,que es va gravar a Skopelos i Skiathos, segur que t’inspires encara més. Si les visites segur que guardaràs a la retina imatges de postal, i al paladar el bon sabor de la cuina grega, paradigma de la dieta mediterrània.

  A les biblioteques trobaràs:

Grecia y las islas griegas / Simon Richmond [i 9 més]
Atenas e islas griegas / autor y dirección de la colección: Philippe Gloaguen
Islas griegas : inspírate, planifica, descubre, explora / colaboraciones principales: Marc Dubin [i 5 més]
Creta / textos: Manuel Muñoz Fossati con la colaboración de Carmen Cerezo
Creta : la guía de viaje + práctica del mundo / editora del proyecto: Esther García González
Viatge a Ítaca / Lluís Llach

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 22-07-2021 Última actualització 10-06-2022