Espais naturals

Projecte d'actuació per a la ruta saludable de Calaf

foto: Ajuntament de Calaf

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Calaf el projecte d'actuacions per a la ruta saludable del municipi. El treball determina les obres que cal realitzar per tal d’habilitar un recorregut circular i continu on poder desenvolupar diferents activitats físiques com ara passejar, córrer o anar en bicicleta, aprofitant la xarxa de camins locals ja existents.

El projecte sorgeix de la voluntat de l’Ajuntament d’oferir una ruta saludable, allunyada del trànsit i que acosti els espais verds, agrícoles i naturals a als habitants del municipi, amb un itinerari circular que sigui accessible per a totes les persones. Es tracta d’establir un camí senzill i còmode al costat del poble, on sigui agradable gaudir de l’activitat física al medi natural on poder fer activitats físiques com ara passejar, sortir a córrer, iniciar-se al món de la bicicleta, fer un passeig a cavall o fomentar el senderisme entre els més petits i la gent gran.

El projecte de l’itinerari, d’uns 2,3 km de llargada i amb un cost de 151.919 euros, contempla actuacions com l’esbrossada, l’explanació i la pavimentació adequada a cada tram de la ruta i la implantació de la senyalització indicadora del tot l’itinerari amb informació sobre els punts d’interès existents en el recorregut.

Pobles de l'Alta Segarra
Calaf és un dels catorze municipis que conformen la comarca natural de l’Alta Segarra, que està delimitada per l’altiplà que li dóna nom. Està situada a l’extrem nord-occidental de la comarca de l‘Anoia, que abraça la zona confrontant del Bages i part del sud del Solsonès.

A banda de Calaf, l’Alta Segarra comprèn les poblacions d’Estaràs, Aguilar de Segarra, Sant Martí Sesgueioles, la Molsosa, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Copons, Pinós, els Prats de Rei, Pujalt, Sant Pere Sallavinera, Veciana i Rubió.

  A les biblioteques trobaràs:

Alta Segarra dins: Descobrir Catalunya núm. 73 
 ARTICLE DE REVISTA
 
Llegendes de l'Anoia / Gener Aymamí i Domingo
 
Les Serres de l'Anoia: rutes a peu per l'Anoia / Coordinació de l'edició: Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació
Anoia: 17 excursions a peu / Juan Carlos Borrego

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 19-07-2018 Última actualització 13-06-2022