30 anys de l'estrena de Back to the future

Avui fa 30 anys que el Delorean va començar a viatjar en el temps. Back to the future és una de les sagues que han marcat a tota una generació, les aventures d'en Marty McFly, Emmet Brown i companyia al poble de Hill Valley han deixat una petjada en el nostre imaginari cinèfil.

 

 

Qui no ha somiat en conduir un Delorean? O revertir situacions del passat? O tenir a la mà l'almanac dels resultats esportius de vàries dècades, per apostar i guanyar segur a les travesses? Qui no voldria tenir un skate volador? O tocar un riff de guitarra de Jhonny B.Good abans que en Chuck Berry la creés? I venjar-se d'en Beef Tanner cada vegada que viatges al temps?

Si totes les teves respostes són sí, et convidem a reviure les pel·lícules, descobrir els secrets i curiositats que encara s'amaguen i a conèixer la filmografia dels seus protagonistes 30 anys després. 

 

 

 

 

- Sabies que tots els estudis, menys Disney, van rebutjar la pel·lícula perquè era massa dolça i tova? Creien que la tendència per atreure el públic juvenil eren pel·lícules com Porky's

-El productor Sid Sheinberg no li agradava el nom de Back to the future, i va proposar que s'anomenés Spaceman for Pluto. Spielberg, el productor executiu del film, afortunadament mai li va fer cas.

- Les alternatives a Michael J.Fox eren Johnny Deep, John Cusack i Charlie Sheen

- En el primer guió, el Emmet "Doc" Brown tenia coma mascota un ximpanzé, que fou canviat per un gos.

- Doc Brown en principi era propietari d'un vídeoclub pirata, però era massa políticament incorrecte i va passar a cinetífic.

- La primera versió del guió el vehicle era una furgoneta amb una nevera que feia de màquina del temps i funcionava amb una explosió nuclear. Sort que ho van canviar i va aparèixer el conegut Delorean i el condensador de fluç.

- La cançó que toca Marty McFly al principi de la pel·lícula és una versió de Power of love de Huey Lewis and the News El membre del jurat que els talla i els hi diu que la cançó és massa sorollosa és el mateix Huey Lewis

El director del film, Robert Zemeckis creu que una de les claus de l'èxit fou que "Una de les coses úniques sobre Back to the future és que mai van saber a on col·locar-la a les estanteries dels videoclubs. No sabien si era comèdia, o ciència ficció o històrica". A les biblioteques trobaràs la trilogia, les bandes sonores i la filmografia relacionada amb els protagonistes, perfectament catalogada i endreçada.  Gaudeix d'aquest extraordinari viatge en el temps. 

 

Filmografia i BSO


Regreso al futuro 


Regreso al futuro 2
 


Regreso al futuro 3


Back to the Future: Banda sonora original

 

Michael J.Fox (Marty McFly)


Agárrame esos fantasmas 

Conserje a su medida
 


Corazones de hierro


Curso de 1984

Un Hombre afortunado: memorias


El Presidente y Miss Wade


Los USA en zona rusa 

Stuart Little 
   
 

Christopher Lloyd (Emmet "Doc" Brown)


La Familia Addams

Cambio de hábitos
 


Cosas que hacer en Denver cuando estás muerto 


Camino al Sur

Admissions


Mi marciano favorito 


Los USA en zona rusa 

Ruta 29 

¿En que mundo vives?
 

 

Robert Zemeckis, el director.


Beowulf

Contact
 


Cuento de Navidad 


El escondite

Forrest Gump 


La Muerte os sienta tan bien  


Náufrago

Polar Express 

¿Quién engañó a Roger Rabbit?

Tras el corazón verde

 

 Selecció de webs:

 També et pot interessar:

Torna al prestatge de cinema  ►
Efemèrides anteriors  ►