Charles M. Schulz

Charles Brown i Snoopy són sense cap mena de dubte els personatges més famosos d’en Charles M. Schulz i els protagonistes indiscutibles de la tira còmica mundialment famosa que en català es coneix amb els seus noms, però que originalment porta per títol Peanuts (literalment cacauets, però que aquí podria tenir el significat figurat de menudeses).

Schulz va publicar la tira per primera vegada el 2 d'octubre de 1950, simultàniament a 7 diaris nord-americans, i no va deixar fer-ho durant 50 anys, fins el dia abans de la seva mort, el 12 de febrer del 2000. Durant aquest temps Charles Brown i Snoopy es van convertir en un fenomen mundial. S’han produït diferents productes amb les seves imatges, pel·lícules, vídeos i fins i tot Snoopy s’ha convertit en un símbol per la NASA 

Aquesta tira còmica no estava inicialment adreçada als infants, sinó al lector adult i que va ser molt posteriorment que es van filmar els vídeos i pel·lícules per a públic més petit. A Peanuts els protagonistes són els nens, el seu entorn diari i les seves reflexions, inquietuds e incomprensió del món adult, i també aquells sentiments que normalment no es relacionen amb ells, com les angunies, la soledat, el desamors.... i tot això expressat amb l’elegant sentit de l’humor d’en Schulz.