Serveis bancaris: coneix els teus drets

El 15 de març se celebra el Dia Mundial dels Drets dels Consumidors, declarat per les Nacions Unides l'any 1983 per visualitzar els drets que assisteixen als consumidors i usuaris. Es va triar aquesta data perquè el 15 de març de 1962, el llavors president dels EUA, John F. Kennedy, va pronunciar un discurs davant el Congrés en el que, per primera vegada, es va donar importància, a la figura del consumidor com un element fonamental dins del procés productiu  i es va reconèixer la seva rellevància política, instant a les institucions públiques a prendre mesures per protegir els seus drets.

Per commemorar el Dia Mundial del Consumidor anualment la Diputació de Barcelona engega una campanya amb la intenció de fomentar actituds de consum conscient i responsable entre la ciutadania, des del convenciment de que la informació i el coneixement són la millor eina per assolir aquest objectiu.

El missatge de la campanya d’aquest any 2022 és: “Serveis bancaris: coneix els teus drets”. Així doncs, la finalitat de la campanya és, d’una banda, facilitar a la població eines i recursos pel coneixements dels seus drets i, de l’altra, prevenir el conflictes i discrepàncies que puguin sorgir amb els serveis bancaris i fomentar actituds de consum conscient i responsable.

 

 

 

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 14-03-2022 Última actualització 14-03-2022