Crudivorisme (Raw food)

La filosofia del crudisme es basa a menjar els aliments tal com surten de la terra, lluny dels aliments processats i manipulats. Un crudívor, per tant, consumeix sobretot menjar no cuit, sense processar i, sovint orgànic, en un percentatge força alt de la dieta. Aquest percentatge pot arribar al 100% si la dieta és molt estricta. Els membres de la comunitat crudívora defensen que el menjar cru contribueix a la pèrdua de pes i a la prevenció de molts problemes de salut. L'OMS, l'Organització Mundial de la Salut, va recomanar menjar cinc peces crues al dia, repartides entre diferents àpats.

Tot i que el crudisme o crudivorisme, no implica que l'aliment sigui un vegetal, una bona part dels crudistes són vegetarians o vegans. En aquest darrer cas, s'anomenen crudivegans. Així, segons la persona, aquesta dieta varia molt; des d'una selecció de fruites crues, vegetals, fruita seca, llavors – habitualment, germinades –, a la dieta crudivegana; a menjar ous i derivats, peix -ceviche, sashimi o ous de peix-, carn adobada - carpaccio o filet tàrtar- i productes làctics no pasteuritzats -llet natural, formatge fresc i quefir o iogurt-, en un crudisme més ampli.

  • Descobriu els beneficis i els sabors del menjar cru amb els cuiners Mercè Passola i Edgard Viladevall (Cuina crua creativa - Barcelona.cat)

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 15-06-2021 Última actualització 15-06-2021